Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Didžiojo kirčio“ čempionų akistatoje – S.Wawrinkos dominavimas

Atvirųjų Prancūzijos teniso pirmenybių „French Open“ burtai jau pirmajame etape lėmė dviejų teniso legendų – Andy Murray (ATP-75) ir Stano Wawrinkos (ATP-98) akistatą.
Stanas Wawrinka ir Andy Murray
Stanas Wawrinka ir Andy Murray / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Daug intrigos žadėjusiame mūšyje tarp dviejų ATP turo superžvaigždžių dominavo Šveicarijos atstovas S.Wawrinka, iškovodamas užtikrintą pergalę rezultatu 6:4, 6:4, 6:2.

Abu tenisininkai praeityje yra iškovoję po tris „Didžiojo kirčio“ trofėjus, tačiau kur kas komfortabiliau ant lėtesnės grunto dangos jaučiasi būtent šveicaras, Paryžiuje laimėjęs 2015 metais.

Apskritai tarpusavio dvikovose Andy vis dar yra priekyje 13:10, tačiau ant grunto užtikrintai pirmauja Stanas (5:1). Išskiriamas yra būtent 2017-ųjų „Roland Garros“ pusfinalis, kuriam prireikė 5 setų, o fiziškai savo limitus pasiekę tenisininkai po kurio patyrė ir sunkias traumas, kurios pakeitė jų karjeros kryptis.

„Tikriausiai sužaidžiau geriausią savo sezono mačą. Jaučiausi gerai, puikiai judėjau po kortą. Dvikova tikrai buvo emocionali. Mes neabejotinai artėjame prie karjeros pabaigos, per pastaruosius 20 metų nuolatos žaidėme vienas prieš kitą. Buvo įspūdinga žaisti centriniame korte vakarinę sesiją, iki šiol dar neturėjau tokios progos. Andy yra didis kovotojas, mes labai gerbiame vienas kitą“, – teigė nugalėtojas, prie tinklo dar šiltai pasišnekučiavęs su varžovu.

A.Murray tai potencialiai buvo paskutinis vizitas :Roland Garros“ turnyre, kadangi prieš keletą mėnesių škotas užsiminė apie norą baigti profesionalo karjerą Paryžiaus olimpinėse žaidynėse.

39-erių S.Wawrinkos antrajame varžybų rate lauks Cameronas Norrie (ATP-33) arba Pavelas Kotovas (ATP-56).

Įspūdingą pergalę Prancūzijos sostinėje pirmąją turnyro dieną užfiksavo ir kitas ATP turo veteranas Richardas Gasquet (ATP-124). Pastarasis netikėtai 7:6(5), 7:6(2), 6:4 susitvarkė su kroatu Borna Čoričiumi (ATP-124).

37-erių prancūzas kol kas nėra atskleidęs savo tolimesnių karjeros planų, tačiau teniso pasaulyje taip pat netyla kalbos, kad tai yra paskutinis R.Gasquet pasirodymas namų „Didžiojo kirčio“ turnyre.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas