Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 06 14

Didžiojoje Britanijoje – sprigtas Stanui Wawrinkai

Stano Wawrinkos ir 1996 metų Vimbldono čempiono Richardo Krajičeko bendradarbiavimo pradžią apkartino beviltiška nesėkmė. 31-erių metų penktoji pasaulio raketė Londone vykstantį „Aegon Championships“ turnyrą apleido jau po pirmojo etapo dvikovos. Šveicarijos tenisininkas antradienį 2:6, 6:7 (3:7) neprilygo 53-ią vietą ATP reitinge užimančiam ispanui Fernando Verdasco.
Stanas Wawrinka
Stanas Wawrinka / „Scanpix“ nuotr.

Ant žolės šie du tenisininkai susikovė antrą kartą. Pirmą sykį – 2015 metų Vimbldono šešioliktfinalyje – užtikrintą pergalę iškovojo S.Wawrinka.

Pirmame sete F.Verdasco, pasinaudojęs dviem „break point’ais“ išsiveržė į priekį 4:1 ir persvarą išsaugojo. Antroje dalyje tenisininkai neklupo, tačiau pratęsime 32-ejų metų ispanas šovė į priekį 5:1 ir netrukus žengė į „Aegon Championships“ turnyro antrą etapą.

VIDEO: Fernando Verdasco šūvis

Antradienio dvikovoje S.Wawrinka atliko 14 smūgių be atsako, F.Verdasco – 26. Antroji Šveicarijos raketė taip pat padarė 18 neišprovokuotų klaidų ir laimėjo tik 53 procentus pirmųjų savo padavimų.

Antausį pirmame etape gavęs S.Wawrinka „Aegon Championships“ turnyrą paliko neiškovojęs nė vieno ATP reitingo taško ir kišenę papildęs beveik 13 tūkst. eurų.

Tuo tarpu F.Verdasco, kuri pirmo ATP dešimtuko tenisininkus per visą savo karjerą nugalėjo 22-u kartus, užsitikrino 45 ATP reitingo taškus ir kiek daugiau nei 24 tūkst, eurų. Antrame etape ispanas susikaus su kvalifikaciją įveikusio Kevino Andersono ir australo Bernardo Tomičiaus poros nugalėtoju.

S.Wawrinka „Aegon Championships“ turnyre dalyvavo ketvirtą kartą. Pirmame etape Londone jis krito pirmą sykį.

Primename, kad Šveicarijos tenisininkas praeitą savaitę į pagalbą žolės sezonui pasikvietė 1996 metų Vimbldono čempioną Richardą Krajičeką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas