Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 08 31

Dominuojantis N.Džokovičius įskriejo į trečią „US Open“ etapą

Serbijos teniso superžvaigždė Novakas Džokovičius (ATP-2) kol kas triuškina oponentus atvirosiose JAV teniso pirmenybėse, kuriose jau pasiekė trečiąjį etapą.
Novakas Džokovičius
Novakas Džokovičius / „Scanpix“ nuotr.

36-erių tenisininkas antrojo rato dvikovoje be didesnio vargo 6:4, 6:1, 6:1 sudorojo Ispanijos atstovą Bernabę Zapatą Mirallesą (ATP-76).

Visas šešias break point'o galimybes išsaugojęs N.Džokovičius per pirmuosius du išbandymus Niujorke per daug nesuprakaitavo – iš viso pralaimėjo tik 11 geimų.

Su antru skirstymu pirmenybėse žaidžiantis serbas po turnyro sugrįš į pirmą ATP reitingo poziciją aplenkdamas Carlosą Alcarazą (ATP-1). Šių tenisininkų keliai per artimiausias savaites gali susikirsti tik finale.

Serbijos teniso titanas siekia patekti į 10-tąjį „US Open“ finalą karjeroje. Iki šiol per 9 bandymus jis laimėjo tik 3 titulinius mūšius, o paskutinį kartą šiuose kortuose triumfavo dar 2018 metais.

Trečią kartą karjeroje (2015 ir 2021 m.). Novakas pretenduoja viename sezone patekti į visų „Grand Slam“ turnyrų finalus.

Tam užkirsti kelią tenisininkui kitame etape sieks tautietis Laslo Djere (ATP-38). Serbas kol kas taip pat žygiuoja be pralaimėtų setų ir jau įveikė tokius varžovus kaip Hugo Gastonas (ATP-99) ir Brandonas Nakashima (ATP-68).

Užtikrintai tarp 32 geriausių turnyro žaidėjų žengė ir JAV rinktinės lyderiai. Frances Tiafoe (ATP-10) rezultatu 6:3, 6:1, 6:4 susitvarkė su Sebastianu Ofneriu (ATP-58).

Savo ruožtu Tayloras Fritzas (ATP-9) paliko šlapią vietą iš perujiečio Juano Pablo Varillaso (ATP-74) - 6:1, 6:2, 6:2.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas