Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 07 01

Dramatišką pratęsimą išgyvenusi M.Keys laimėjo WTA turnyrą Istburne

Jungtinėms Amerikos Valstijoms atstovaujanti Madison Keys (WTA-25) laimėjo Istburne vykusį WTA turnyrą „Rothesay International“.
Madison Keys
Madison Keys / „Scanpix“ nuotr.

28-erių tenisininkė didžiajame turnyro finale šeštadienį 6:2, 7:6(13) palaužė aukščiau reitinguotą Dariją Kasatkiną (WTA-11) iš Rusijos.

Istburne amerikietė triumfavo antrą kartą savo karjeroje, o pirmasis tenisininkės triumfas šiame turnyre įvyko dar 2014 metais. Apskritai tai septintasis laimėtas WTA turnyras karjeroje ir trečiasis ant žolės dangos.

Antrojo seto tiebreak'o nugalėtojai išaiškinti prireikė net 28 taškų, o tai antras ilgiausias pratęsimas šiame WTA sezone. Rekordas ir toliau priklauso Petrai Kvitovai ir Jelenai Rybakinai, kurios Majamio finale žaidė net 30 taškų pratęsimą.

Rusė tieabreak'e iššvaistė keturis set point'us, o jos varžovė titulą nuskynė galiausiai pasinaudodama penktuoju match point'u.

Čempione tapusiai M.Keys kiek daugiau nei 120 tūkstančių JAV dolerių ir 470 WTA reitingo taškų, kurių pagalba ji sugrįš į pirmąjį 20-tuką ir rikiuosis 18-toje vietoje.

D.Kasatkina užsidirbo 305 WTA reitingo taškus ir kiek daugiau nei 74 tūkst. JAV dolerių, o pirmadienį 26-erių tenisininkė ir vėl pravers pirmojo 10-tuko duris ir bus būtent dešimta.

VIDEO: Madison Keys vs. Daria Kasatkina | 2023 Eastbourne Finals | WTA Match Highlights

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas