Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 09 18

Dramatiškai išsigelbėję britai iškovojo paskutinį bilietą į Daviso taurės finalą

Sekmadienį oficialiai paaiškėjo visos aštuonios rinktinės, kurios lapkričio mėnesį kausis dėl Daviso taurės finaliniame turnyre Malagoje (Ispanija).
Andy Murray ir Danielis Evansas
Andy Murray ir Danielis Evansas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Bene dramatiškiausiai susiklostė paskutiniojo kelialapio į finalinį turnyrą dalybos, kuriose santykius aiškinosi Didžiosios Britanijos ir Prancūzijos teniso rinktinės.

Pilnai užpildytoje 13 tūkstančių žiūrovų talpinančioje arenoje Mančesteryje po tikro trilerio galiausiai pergalę 2:1 pasiekė šeimininkai.

Danielis Evansas (ATP-27) panaikino seto ir break'o deficitą bei 3:6, 6:4, 6:4 palaužė Arthurą Filsą (ATP-44), o tuomet visi koziriai priklausė ryškiausiai britų teniso žvaigždei Cameronui Norrie (ATP-17).

Visgi kairiarankis tenisininkas per pastaruosius 9 mačus iškovojo tik 3 pergales ir svarbią dvikovą pasitiko tikrai ne pačios optimaliausios formos.

Dar vienoje trijų setų dramoje C.Norrie 6:7(5), 6:3, 5:7 nesustabdė Ugo Humberto (ATP-36) ir serijos nugalėtojas sprendėsi lemiamame dvejetų susitikime.

Jame britai, kuriems atstovavo D.Evansas ir Nealas Skupskis, išsaugojo net keturis match point'us ir 1:6, 7:6(4), 7:6(6) įveikė Nicolą Mahutą ir Edouardą Roger-Vasseliną.

2015-ųjų Daviso taurės nugalėtojai į finalinį etapą išėjo kaip B grupės nugalėtojai, o kartu su jais į Malagą keliaus ir Australijos teniso rinktinė.

Kovą dėl titulo tęsia ir praėjusių metų čempionė Kanada, o taip pat Italija, Čekija, Serbija, Nyderlandai ir finalo debiutantė Suomija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas