Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Du mačus per dieną laimėjęs C.Ruudas iškovojo dar vieną trofėjų Ženevoje

Dvigubą testą Ženevoje vykusiose ATP 250 serijos pirmenybėse „Gonet Geneva Open“ išlaikęs Casperas Ruudas (ATP-7) iškovojo čempiono titulą.
Casperas Ruudas
Casperas Ruudas / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Vyrų vienetų varžybų finale šeštadienį 25-erių tenisininkas 7:5, 6:3 susitvarkė su Novako Džokovičiaus (ATP-1) skriaudiku Tomašu Machaču (ATP-43) bei Ženevoje triumfavo jau trečiąjį sykį.

Šveicarijos Alpėse norvegas taip pat triumfavo 2021 ir 2022 metais bei tapo pirmuoju tenisininku turnyro istorijoje, čia triumfavusiu bent tris kartus.

Apskritai C.Ruudui tai jau 12-tasis karjeros trofėjus ATP ture, iš kurių net 11 buvo iškovoti ATP 250 serijos turnyruose. Šį sezoną tenisininkui pagaliau pavyko triumfuoti ir aukštesnės kategorijos (500) pirmenybėse Barselonoje.

Beje, šeštadienį Norvegijos atstovui Ženevoje teko pasirodyti du kartus, kadangi dėl lietaus penktadienį buvo nukelta pusfinalio dvikova. Rytiniame mače jis 1:6, 6:1, 7:6(4) palaužė italą Flavio Cobolli (ATP-56).

Su 34 pergalėmis šiame sezone C.Ruudas yra nepralenkiamas visame ATP ture, o lenktynėse dėl patekimo į „Nitto ATP Finals“ jis kol kas užtikrintai žygiuoja ketvirtoje pozicijoje.

Čempionui be 250 ATP reitingo taškų atiteks ir 88 tūkstančių eurų vertės čekis.

Finale nusileidusiam T.Machačui, kuris naujame reitinge pakils į rekordinę 34-tą poziciją, atiteko 150 ATP reitingo taškų ir kiek daugiau nei 51 tūkst. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas