Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

E.Butvilas po kol kas didžiausios pergalės: „Nuo vaikystės svajojau tai padaryti“

Didžiausią karjeros pergalę iškovojęs Edas Butvilas pasidalino įspūdžiais iš triumfo Čarlstone ir dėkojo jį palaikiusiems ir įkvėpusiems.
Edas Butvilas
Edas Butvilas / Vida Press nuotr.

365-ąją poziciją ATP reitinge šiuo metu užimantis 20-metis lietuvis sekmadienį JAV vykusio „Challenger“ serijos turnyro finale 6:4, 6:3 pranoko ryškiu poros favoritu laikytą amerikietį Nishehą Basavareddy (ATP-227) ir pirmą kartą karjeroje virš savęs iškėlė šios kategorijos turnyro nugalėtojo taurę.

Jis tapo ketvirtuoju tą padariusiu lietuviu – Ričardas Berankis yra laimėjęs 15 tokių titulų, o Laurynas Grigelis ir Vilius Gaubas – po vieną.

Iš karto po triumfo išvykęs į San Fransiską, kur dalyvaus kitame turnyre, E.Butvilas kreipėsi į sirgalius ir dėkojo už palaikymą.

„Sveiki visi, – tinklaraščio doublefault.lt pasidalintame įrašė kreipėsi E.Butvilas. – Šiąnakt atskridau į San Fransiską. Norėjau padėkoti visiems, kurie mane visą savaitę palaikė Čarlstone. Esu labai dėkingas, man tai labai padėjo. Jausmas laimėjus pirmą „challengerį“ nerealus, nuo vaikystės svajojau tai padaryti, o dabar tai įvyko. Įdėjau labai daug darbo. Labai džiaugiuosi, ačiū visiems. Tikiuosi, kad galėsiu pratęsti savo pergalių seriją San Fransiske.“

Pergalė Čarlstone lietuviui atnešė net 11 200 JAV dolerių ir 75 ATP reitingo taškus, kurie leis ATP reitinge pirmą sykį pakilti tarp 300 pajėgiausių pasaulio žaidėjų ir aplenkus R.Berankį tapti antrąja šalies rakete po V.Gaubo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas