Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 04 19

Fantastika: 75-erių amerikietė tęsia pasirodymus „Futures“ turnyruose

Amerikietė Gail Falkenberg yra tikra teniso legenda – būdama 75-erių ji toliau kuria istoriją ir varžosi moterų ITF „Futures“ serijos turnyruose.
Gail Falkenberg
Gail Falkenberg / „Twitter“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Nors oficialių duomenų nėra, jų ir nereikia – G.Faikenberg yra neabejotinai vyriausia teniso turnyre pasirodžiusi sportininkė.

Amerikietė dabar eina jau 75-uosius savo gyvenimo metus, tačiau naujų iššūkių nesibaido – šįkart sudalyvavo ITF „Futures“ serijos 25 tūkst. JAV dolerių prizinio fondo turnyro kvalifikacijoje.

Pirmajame atrankos etape ji 0:6, 0:6 nusileido bulgarei Diai Evtimovai (WTA-695). Viso susitikimo metu jai pavyko laimėti vos keturis taškus.

Kino režisūros studijas pasibaigusi G.Faikenberg nemažą savo gyvenimo dalį kūrė dokumentinius filmus, tačiau visuomet buvo artima sportui, o jau būdama 38-erių žengė pirmuosius žingsnius profesionalų tenise.

Maždaug penkerius metus profesionaliai žaidusi amerikietė pasiekė antrą „Australian Open“ atrankos etapą ir aukščiausiai pakilo iki 360 WTA vienetų reitingo vietos, bet po to turnyruose pasirodydavo tik retkarčiais.

Visgi visus stebinančią tenisininkę dar ir dabar galima išvysti teniso kortuose, vis sudalyvaujančią kokio „Futures“ turnyro JAV atrankoje. Deja, daugelis susitikimų baigiasi tokia pačia baigtimi – 0:6, 0:6.

2013 metais ji kovėsi prieš tuomet 16-metę Naomi Osaką, kuri dabar savo sąskaitoje jau turi keturis „Didžiojo kirčio“ trofėjus.

Paskutinę pergalę G.Faikenberg iškovojo 2016 metais, būdama jau 69-erių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas