Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 05 20

G.Monfilsas pasitraukė iš „Roland Garros“ čempionato, favoritams burtai susiklostė skirtingai

Dar nespėjus ištraukti „Roland Garros“ čempionato burtų prancūzai greičiausiai jau vaikščiojo nukabinę nosis. Pranešama, kad dėl suprastėjusios sveikatos antrajame metų „Didžiojo kirčio“ turnyre nedalyvauti nusprendė keturioliktoji pasaulio raketė Gaelis Monfilsas.
Gaelis Monfilsas
Gaelis Monfilsas / „Scanpix“ nuotr.

Apie tai penktadienį pranešė „Roland Garros“ turnyro organizatoriai, kurie oficialioje „Twitter“ paskyroje paskelbė: „Pranešame, kad Gaelis Monfilsas nusprendė pasitraukti iš turnyro, nes jį užpuolė blogas virusas. Linkime greitai pasveikti ir susitiksime 2017 metų čempionate.“

29-erių metų G.Monfilsas – ne vienintelis iš Atvirojo Prancūzijos čempionato pasitraukęs pirmo ATP dvidešimtuko tenisininkas. Dar ketvirtadienį dėl nugaros traumos iš dalyvių sąrašo išsibraukė prancūzų numylėtasis ir trečioji pasaulio raketė Rogeris Federeris.

Tai jau antras kartas, kai 14-ą vietą ATP reitinge užimantis paryžietis yra priverstas pasitraukti iš gimtinėje vykstančio „Didžiojo kirčio“ turnyro. Primename, kad 2012 metais G.Monfilsą už borto paliko kelio trauma.

G.Monfilsas „Roland Garros“ čempionate visada buvo vienas iš prancūzų favoritų, kuris 2008 metais žaidė pusfinalyje, o 2009, 2011 ir 2014 metais iškopė į šių varžybų ketvirtfinalį.

14-ajai pasaulio raketei šis sezonas klostėsi banguotai. Metus šis išsišokėlis pradėjo pasiekdamas „Australian Open“, Indian Velso ir Majamio „Masters“ turnyrų ketvirtfinalius, o grunto sezono pradžioje tapo pirmu prancūzu nuo 2000 metų, žaidusiu Monte Karlo „Masters“ finale. Tačiau nuo to laiko G.Monfilsą pradėjo plauti nesėkmių banga.

Planavęs dalyvauti Miunchene vykusiame „BMW Open“ turnyre prancūzas netikėtai patyrė kirkšnies traumą, tuomet jis pamėgino sugrįžti Madrido „Masters“ varžybose, tačiau ten krito antrame etape. Po savaitės vykusiame „Internazionali BNL d’Italia“ turnyre G.Monfilsas patyrė nesėkmę jau pirmame etape, visą kaltę versdamas ligai.

Beje, prancūzai turėtų jaudintis ne tik dėl G.Monfilso, bet ir dėl pirmosios šalies raketės Jo-Wilfriedo Tsonga, kuris Romos „Masters“ turnyre patyrė kulkšnies traumą.

———

Penktadienio dieną buvo ištraukti „Roland Garros“ burtai, kurie stipriausiems pasaulio tenisininkams susiklostė skirtingai.

Po penktadienio burtų rankomis trinti greičiausiai turėtų pirmoji pasaulio raketė Novakas Džokovičius, nes jam kelias iki Atvirojo Prancūzijos čempionato pusfinalio yra beveik laisvas.

„Roland Garros“ vienetų turnyro lentelė
„Roland Garros“ vienetų turnyro lentelė

Pirmame etape 28-erių metų serbas susikaus su Taipėjaus atstovu Yen-Hsun Lu, antrame jo lauks akistata su kažkuriuo iš kvalifikaciją įveikusių tenisininkų. Apskritai iki pusfinalio grėsmingiausias N.Džokovičiaus varžovas turėtų būti Davidas Ferreras, kuris, tiesą sakant, šiemet žaidžia prastai.

Tik pusfinalyje geriausiam pasaulio tenisininkui greičiausiai tektų susikauti su „grunto karaliumi“ Rafaeliu Nadaliu, kuriam burtai taip pat susiklostė palankiai. Beje, Rafa trečiame etape gali susikauti su Ričardu Berankiu.

Kam jau kam, bet Andy Murray „Roland Garros“ čempionate teks paplušėti. Nors pirmi etapai jam turėtų būti lengvai įkandami, ketvirtfinalyje jo gali laukti nuostabiai ant grunto šiemet žaidžiantis Kei Nishikoris, o pusfinalyje gali tekti susikauti su nugalėtojo titulą ginsiančiu Stanu Wawrinka.

„Roland Garros“ vienetų turnyro lentelė
„Roland Garros“ vienetų turnyro lentelė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas