Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 09 25

Geriausias Indijos tenisininkas: „Šiuo metu sąskaitoje turiu 900 eurų“

Dar vienas teniso pasaulio atstovas – Indijos tenisininkas Sumitas Nagalas (ATP-159) – viešai prabilo apie finansinius nuostolius, su kuriais susiduria žemesnio reitingo žaidėjai.
Sumitas Nagalas
Sumitas Nagalas / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Daugiau nei 1,4 milijardo žmonių turinti Indija negali pasigirti giliomis teniso tradicijomis. Vienas ryškiausių pastarųjų sezonų šviesulių yra Sumitas Nagalas, šiuo metu ATP reitinge užimantis 159-tą vietą, o aukščiausiai pakilęs iki 122-os pozicijos.

Bendraudamas su „Times of India“ portalu 26-erių tenisininkas atskleidė, kad profesionalo karjera tikrai nėra rožėmis klota, o piniginėje švilpauja vėjai.

„Jeigu žvilgtelėčiau į savo balansą, šiuo metu banko sąskaitoje turiu 900 eurų. Tiek, kiek turėjau ir metų pradžioje. Viską, ką uždirbu, investuoju į save. Keliauju tik su fizinio parengimo treneriu, be fizioterapeuto. Nesulaukiu palaikymo iš savo šalies, nors jau daugelį metų esu geriausias Indijos tenisininkas. Vienintelis, kuris patenka į „Didžiojo kirčio“ turnyrus, vienintelis, laimėjęs mačą olimpinėse žaidynėse“, – pasakojo Nagalas.

„Scanpix“ nuotr./Sumitas Nagalas
„Scanpix“ nuotr./Sumitas Nagalas

Šiame sezone du „Challenger“ titulus iškovojęs Indijos atstovas teigia, kad finansinė situacija šiuo metu kiek pagerėjusi, bet dar visai neseniai tenisininkas nesulaukdavo absoliučiai jokio palaikymo.

„Dabar sulaukiu pagalbos iš vieno teniso fondo. Gaunu mėnesinę paramą ir iš vienos degalų įmonės, bet didelių rėmėjų neturiu. Kuomet patyriau traumą ir nukritau ATP reitinge, niekas man padėti nenorėjo. Niekas netikėjo, kad galėsiu sugrįžti. Indijoje surasti finansinę paramą yra labai sunku. Vienu metu buvau beveik nuleidęs rankas“, – dėstė jis.

Šiame sezone S.Nagalas iškovojo jau 41 pergalę per 64 mačus. Antras geriausias Indijos tenisininkas yra Sasi Kumaras Mukundas, ATP reitinge užimantis tik 407-ą vietą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas