Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 12 17

Geriausio pasaulio tenisininko sugrįžimas pažymėtas triuškinančia nesėkme

Oficialaus ATP sezono pabaigoje traumą patyręs geriausias planetos tenisininkas Carlosas Alcarazas (ATP-1) sugrįžo ir sudalyvavo parodomajame turnyre „Mubadala World Tennis Championship“ Abu Dabyje, Jungtiniuose Arabų Emyratuose.
Carlosas Alcarazas
Carlosas Alcarazas / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Vyrų vienetų turnyro pusfinalyje pirmoji pasaulio raketė rezultatu 2:6, 1:6 patyrė tikrą sutriuškinimą nuo Andrejaus Rubliovo (ATP-8).

C.Alcarazui tai buvo pirmoji dvikova po lapkričio pradžioje patirtos traumos - Paryžiaus "Masters" turnyre ispanui įplyšo raumuo ir jis buvo priverstas praleisti baigiamąjį metų turnyrą Turine.

Susitikimo nugalėtojas laimėjo vos 4 kamuoliukus iš 22 (18 proc.), kuomet paduodavo antraisiais bandymais, tačiau pirmuoju padavimu žaidė itin efektyviai – net 38 laimėti taškai iš 44 (86 proc.).

„Man pasisekė, kad šiame turnyre jau turėjau galimybę sužaisti vieną susitikimą, o mano oponentas – ne. Akivaizdu, kad Carlosas šiandien nebuvo arti savo tikrojo žaidimo lygio, tačiau tam ir yra skirtas ikisezoninis laikotarpis“, – po dvikovos kalbėjo Rubliovas.

„Scanpix“ nuotr./Carlosas Alcarazas ir Andrejus Rubliovas
„Scanpix“ nuotr./Carlosas Alcarazas ir Andrejus Rubliovas

Priminsime, kad du aukščiausią reitingą pirmenybėse turėję tenisininkai automatiškai pateko į pusfinalį, o kiti keturi dalyviai sudarė dvi ketvirtfinalio poras.

Rusijos tenisininkas sekmadienį finale sieks apginti praėjusiais metais iškovotą nugalėtojo trofėjų. Jo varžovu bus Stefanos Tsitsipas (ATP-4), taip pat užtikrintai 6:2, 6:2 sudorojęs norvegą Casperą Ruudą (ATP-3).

Pusfinaliuose pralaimėję žaidėjai dar sužais simbolinį mačą dėl trečiosios vietos.

Šeštadienį Abu Dabyje įvyko ir mūšis dėl penktos vietos, kuriame britas Cameronas Norrie (ATP-14) 6:3, 7:5 nugalėjo kroatą Borną Čoričių (ATP-26).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas