Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti
2023 06 24

Greitai ant žolės adaptavęsis C.Alcarazas pateko į finalą turnyre Londone

Vienas geriausių planetos tenisininkų Carlosas Alcarazas (ATP-2) šią savaitę demonstruoja, kad gali greitai prisitaikyti net ir prie mažiausiai pažįstamos dangos – žolės.
Carlosas Alcarazas
Carlosas Alcarazas / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Londone vykstančių ATP 500 serijos pirmenybių „Cinch Championships“ pusfinalyje 20-metis ispanas užtikrintai 6:3, 6:4 sudorojo ant šios dangos labai pavojingą amerikietį Sebastianą Kordą (ATP-32).

Priminsime, kad C.Alcarazui tai tik trečiasis oficialus karjeros turnyras ant žolės. Iki šių pirmenybių jaunuolis buvo tik du kartus žaidęs Vimbldone, o dabar atsidūrė per žingsnį nuo pirmojo trofėjaus ant šio unikalaus paviršiaus.

„Kol kas geriausias mano sužaistas mačas ant žolės – jokių abejonių. Dabar jaučiuosi taip, lyg ant žolės rungtyniaučiau jau 10 metų. Tai tikra beprotybė. Nesitikėjau, kad taip greitai pritaikysiu savo judėjimą, savo žaidimą ant šios dangos“, – džiūgavo susitikimo nugalėtojas.

Vos keletą sezonų profesionaliai rungtyniaujančiam „Carlitosui“ tai bus jau 14-asis karjeros finalas. Savo kraityje šis supertalentas jau turi 10 ATP titulų.

Šiame sezone ispanas per 43 dvikovas laimėjo net 39 sykius. Žaisdamas prieš oponentus ne iš pirmojo 20-tuko jis iškovojo 27 pergales iš 28 bandymų.

Jei sekmadienį C.Alcarazas taps čempionu, ATP reitingas ir vėl turės naują karalių – ispanui vietą soste turės užleisti Novakas Džokovičius.

Tituliniame turnyro mūšyje sensaciją pateikti mėgins Alexas De Minauras (ATP-18). Australas tapo antruoju finalo dalyviu po pergalingo pasirodymo prieš Holgerį Rune (ATP-6) – 6:3, 7:6(2).

24-erių tenisininkas šiame sezone ATP 500 kategorijos turnyruose atrodo puikiai ir jau iškovojo 12 pergalių bei patyrė tik 2 pralaimėjimus.

Vasario mėnesį Akapulke jis pirmą kartą karjeroje iškovojo ATP 500 karūną, o ant žolės dangos sieks laimėti antrą kartą – australo trofėjų lentynoje jau yra ATP 250 pirmenybių Istburne (2021 m.) titulas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius