Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 14

Griežta R.Nadalio pozicija – tenise vietos yra tik vienam komandiniam turnyrui

Rafaelio Nadalio (ATP-1) ir Ispanijos rinktinės pasiekimai Daviso taurėje (nugalėtojai) ir ATP taurėje (vicečempionai) įspūdingi, tačiau pirmoji pasaulio raketė abiejų turnyrų vadovus kviečia nebelaukti ir susijungti, taip palengvinant tvarkaraštį ir patiems tenisininkams.
Rafaelis Nadalis
Rafaelis Nadalis / „Scanpix“/AP nuotr.
Temos: 1 Rafaelis Nadalis

Daugiau nei 10 dienų viename iš karščiausių šio meto pasaulio taškų vykusi ATP taurė į Brisbeną, Pertą ir Sidnėjų pritraukė apie 220 tūkstančių aistruolių. Daugiau nei 120 tenisininkų iš 24 skirtingų pasaulio šalių atvyko į turnyrą be istorijos, tačiau su didžiais pažadais.

Tačiau kaip ir lapkričio mėnesį vykusi naujojo formato Daviso taurė, ATP taurė taip pat nebuvo tobula. Visų pirma, Australija kentėjo nuo siaubingų krūmynų gaisrų, kurie pasiglemžė ne tik daugybę gyvenviečių, bet ir gyvūnų bei žmonių gyvybes.

Tenisininkai susidūrė ir su kitais sunkumais – pavyzdžiui, kelionė iš Perto į Sidnėjų yra viena iš neparankiausių keliauti apskritai, tačiau būtent tokį maršrutą įveikti privalėjo Rusijos rinktinė, patekusi į tolimesnį taurės etapą.

„Scanpix“ nuotr./Daniilas Medvedevas
„Scanpix“ nuotr./Daniilas Medvedevas

Apie tai po pergalingo ketvirtfinalio prabilo ir ketvirtoji pasaulio raketė Daniilas Medvedevas: „Per paskutines dvi naktis miegojau maždaug penkias valandas. Laiko zonų skirtumas mane pasivijo tik dabar. Jaučiuosi šūdinai, bet džiugu, kad laimėjau.“

Griežtą nuomonę dėl dviejų komandinių turnyrų po pralaimėtos dvikovos Novakui Džokovičiui (ATP-2) turėjo ir Rafaelis Nadalis.

„Dvi pasaulio taurės per kiek daugiau nei mėnesį yra nesąmonė. Mes turime surasti būdą, kaip ATP ir ITF susitartų bei du turnyrus sujungtų į vieną. Šiuo metu teniso aistruoliai yra pasimetę – kas svarbu, o kas ne. Mūsų sporte reikia aiškumo“, – kalbėjo ispanas.

„Scanpix“ nuotr./Rafaelis Nadalis
„Scanpix“ nuotr./Rafaelis Nadalis

Iš pirmojo žvilgsnio, panašu, kad ATP taurė mikrodvikovą prieš Daviso taurę laimėjo. 108 metus šaknis į tenisą įleidęs komandinis turnyras šiemet pakeitė savo formatą – 18 stipriausių rinktinių susirinko Madride, kur trijose aikštėse išsiaiškino santykius.

Tačiau saldžių vaisių tai neatnešė – pranešimai teigia, kad Daviso taurėje apsilankiusiųjų aistruolių skaičius buvo maždaug 80 tūkstančių mažesnis (siekė apie 140 tūkst.).

ATP taurę gelbėjo ne tik geriausi planetos žaidėjai (Australijoje susirinko 8 iš 10 stipriausių pasaulio tenisininkų), tačiau ir turnyro laikas – tai buvo pirmasis metų turnyras ir puikus būdas pasiruošti „Australian Open“, žaidėjus apdovanojant ATP reitingo taškais.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Serbijos aistruoliai ATP taurėje
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Serbijos aistruoliai ATP taurėje

Tačiau apžvalgininkai pastebi, kad ATP taurėje komandinė dvasia vaidino tik antraeilį vaidmenį. Apart šeimininkų Australijos ir gausiai susirinkusių Serbijos aistruolių, kitos šalys negalėjo pasigirti gausiomis palaikymo grupuotėmis, skirtingai nei Daviso taurės varžybų metu.

Abi taurės turi savų pliusų bei minusų, tačiau žinant tai, kad vis didesnes ambicijas tapti rimtu turnyru puoselėja Laverio taurė, ATP ir Daviso taurėms iš tikrųjų reikėtų susėsti prie bendro stalo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento