Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 06 05

Šiurkšti teisėjo klaida ir 5 setų trileris – H.Rune iškovojo bilietą į ketvirtfinalį

Vienas „Roland Garros“ turnyro favoritų Holgeris Rune (ATP-6) buvo labai sensacingo pralaimėjimo aštuntfinalyje, tačiau įspūdingą charakterį pademonstravęs jaunuolis tęsią savo žygį Prancūzijos sostinėje.
Holgeris Rune
Holgeris Rune / AFP/„Scanpix“ nuotr.

20-metis supertalentas 3 valandas ir 59 minutes trukusiame penkių setų trileryje 7:6(3), 3:6, 6:4, 1:6, 7:6(7) palaužė Argentinos tenisininką Francisco Cerundolo (ATP-23) ir antrus metus paeiliui žengė į „Roland Garros“ ketvirtfinalį.

Tenisininkams pasidalijus pirmuosius du setus, trečioji žaidimo partija buvo pažymėta milžinišku nesusipratimu iš teisėjo pusės.

Argentiniečiui atsiliekant 2:3 ir paduodant prie rezultato 40:40, jo smūgiuotas kamuoliukas varžovo aikštelės dalyje akivaizdžiai atsimušė du kartus, tačiau arbitras to nepastebėjo.

Tai reiškė, kad taškas baigtas nebuvo, tačiau F.Cerundolo atrodė kitaip – jis iš karto apeliavo į teisėjo sprendimą, nors pagal taisykles turėjo žaisti iki galo. Už žaidimo sutrikdymą šis taškas galiausiai iš tenisininko buvo atimtas.

Įdomi ir dar viena detalė – vaizdo pakartojime aiškiai matyti, kad prieš prasidedant Argentinos atstovo priekaištams iš savo vietos anksčiau laiko pajudėjo kamuoliukus padavinėjusi mergaitė. Dėl šio veiksmo taškas turėjo būti peržaistas, tačiau teisėjas ir to nepastebėjo.

23-ioji pasaulio raketė galiausiai pralaimėjo savo padavimus, o nors į setą sugrįžti pavyko, jis buvo pralaimėtas 4:6. Toks arbitro akibrokštas F.Cerundolo nesutrikdė ir jis įtikinimai laimėjo ketvirtą partiją bei solidžiau atrodė penktojoje, kurios metu varžovui prireikė ir medicininės pertraukėlės.

Tačiau tuomet prasidėjo H.Rune magija – atsilikdamas 3:4 ir 0:40 jis iš savo žaidimo eliminavo klaidas, o galiausiai užtikrinčiau žaidė pratęsime iki 10 taškų ir šventė įspūdingą pergalę.

Tai pirmasis kartas Danijos tenisininko karjeroje, kuomet jis laimėjo 5 setų mačą. Sezono pradžioje kito „Didžiojo kirčio“ – „Australian Open“ – aštuntfinalyje jis dramatiškai pralaimėjo Andrejui Rubliovui, tačiau Paryžiuje šį barjerą peržengti sugebėjo.

Ketvirtfinalyje H.Rune lauks Norvegijos teniso žvaigždė Casperas Ruudas (ATP-4). Jis užtikrintai 7:6(3), 7:5, 7:5 nugalėjo Nicolą Jarry (ATP-35).

Skandinavijos atstovai vienas prieš kitą kovėsi ir praėjusių metų „Roland Garros“ ketvirtfinalyje, o tuomet C.Ruudas laimėjo 6:1, 4:6, 7:6(2), 6:3.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas