Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 04 30

Gruntas patinka ir amerikiečiams: Portugalijoje pusfinalio porą sudarys du JAV atstovai

Estorilyje (Portugalija) vykstančio ATP 250 serijos turnyro „Millennium Estoril Open“ finale tikrai žais vienas amerikietis. Tai paaiškėjo po penktadienį įvykusių keturių ketvirtfinalio susitikimų.
Frances Tiafoe
Frances Tiafoe / „Scanpix“ nuotr.

Neabejotinai įspūdingiausias buvo trečiasis dienos ketvirtfinalis, kuriame amerikietis Frances Tiafoe (ATP-29) po 2 valandas ir 59 minutes trukusio maratono 7:6(5), 5:7, 7:5 palaužė favoritu laikytą ispaną Alejandro Davidovichių Fokiną (ATP-28).

Pastarasis, sužaidęs gyvenimo turnyrą Monte Karle, kur pasiekė pirmą „Masters“ serijos finalą, buvo puikioje pozicijoje pasiekti pusfinalį Estorilyje, kai trečiajame sete pirmavo 5:2, tačiau mačą baigė penkių pralaimėtų geimų iš eilės serija.

Dukart šiame turnyre pusfinalio etapą praeityje pasiekęs ispanas išnaudojo vos 4 break point'us iš 17, kuomet jo oponentui tiek pat kartų laimėti varžovo padavimų serijas prireikė tik 8 mėginimų.

Būtent Estorilyje F.Tiafoe kol kas yra pasiekę vienintelį karjeros finalą ant grunto. Tai 24-erių tenisininkas padarė 2018 metais, kai kovoje dėl titulo nusileido vietiniam Joao Sousai.

Amerikiečiai įprastai komfortabiliausiai jaučiasi ant greitesnių dangų – kietosios ir žolės – tačiau to tikrai nepasakysi ir apie kitą JAV atstovą Sebastianą Kordą (ATP-37).

Kylanti šalies teniso žvaigždė neturėjo jokių problemų su pirmąja turnyro rakete kanadiečiu Felixu Auger-Aliassime'u (ATP-10) – 6:2, 6:2.

Šie JAV tenisininkai ir sudarys vieną iš dviejų pusfinalio porų. Kol kas abejas tarpusavio akistatas laimėjo vyresnis F.Tiafoe.

Kitame pusfinalyje išvysime du tikrus grunto dangos ekspertus. Titulą ginantis Albertas Ramosas-Vinolas (ATP-31) rezultatu 6:2, 6:2 nepaliko vilčių savo tautiečiui iš Ispanijos Fernandui Verdasco (ATP-118), o argentinietis Sebastianas Baezas (ATP-59) sugrįžo prieš Richardą Gasquet (ATP-80) – 3:6, 6:1, 6:4.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas