Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 06 23

Halėje – patyrusio Ispanijos tenisininko kirtis trečiai pasaulio raketei

Didelis netikėtumas užfiksuotas Halėje (Vokietija) vykstančio ATP 500 serijos turnyro „Terra Wortmann Open“ ketvirtfinalyje, kuriame krito aukščiausią reitingą tarp visų dalyvių turėjęs tenisininkas.
Roberto Bautista-Agutas
Roberto Bautista-Agutas / „Scanpix“ nuotr.

Puikų pasirodymą centriniame korte surengęs Roberto Bautista-Agutas (ATP-23) sensacingai 7:5, 7:6(3) eliminavo pirmą varžybų ir trečią pasaulio raketę Daniilą Medvedevą (ATP-3).

Panašu, kad patyręs 35-erių tenisininkas iš Ispanijos yra perkandęs aukščiau reitinguoto varžovo riešutėlį. Tai buvo jau penktoji RBA pergalė prieš rusą iš septynių tarpusavio akistatų.

Įdomu tai, kad keturi iš penkių laimėjimų buvo pasiekti ketvirtfinalio etapuose. Praėjusiais metais tenisininkai vienas prieš kitą Halėje stojo taip pat šioje turnyro stadijoje, tačiau tuomet geriau pasirodė D.Medvedevas, nužygiavęs iki pat finalo, kurį pralaimėjo.

R.Bautista-Agutas metus pradėjo solidžiais rezultatais Adelaidėje (finalas) ir Melburne (aštuntfinalis), tačiau tuomet krito į didelę žaidybinę duobę, per kitus 16 mačų iškovodamas vos 5 pergales.

Žolės sezono startas neabejotinai turėtų įpūsti naujų vėjų į ispano žaidimą. Šis paviršius yra parankus plokštiems Roberto smūgiams, o tai geriausiai iliustruoja ir 2019 metais Vimbldone pasiektas pusfinalis.

Tik 2 sykius iš 4 ant žolės šiemet laimėjusio D.Medvedevo dabar lauks Vimbldonas – vienintelis „Didžiojo kirčio“ turnyras, kuriame tenisininkas dar nėra pasiekęs ketvirtfinalio etapo.

R.Bautistos-Aguto varžovu pusfinalyje bus kitas okupantų šalies atstovas Andrejus Rubliovas (ATP-7). Pastarasis 3:6, 6:3, 6:4 palaužė Nyderlandų tenisininką Talloną Griekspoorą (ATP-29).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas