Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Į elitą taikantis V.Gaubas – apie treniruotes su C.Alcarazu ir R.Berankio pavyzdį

Vilius Gaubas šią savaitę pakilo į rekordinę vietą planetos reitinge, bet prarado vieną poziciją lenktynėse dėl prestižinio turnyro, į kurį per visą šalies teniso istoriją iki šiol nėra patekęs joks lietuvis.
Vilius Gaubas
Vilius Gaubas / Sauliaus Čirbos nuotr.

19-metis šiaulietis, šiemet tapęs pirmąja Lietuvos teniso rakete – ATP reitinge aplenkęs ir savo dievaitį Ričardą Berankį – pretenduoja į finalinį ateities tenisininkų turnyrą Džidoje („Next Gen ATP Finals“).

Gruodžio 18–22 dienomis Saudo Arabijoje varžysis tik aštuoni geriausi jaunieji (ne vyresni nei 20 metų) pasaulio tenisininkai, o V.Gaubas šiuo metu – devintas.

Sauliaus Čirbos nuotr./Vilius Gaubas
Sauliaus Čirbos nuotr./Vilius Gaubas

Lietuvis turi surinkęs 286 taškus ir vos vienu nusileidžia metais vyresniam Colemanui Wongui iš Honkongo.

Verta pažymėti, kad garantuotas vietas į „Next Gen ATP Finals“ gaus pirmasis septynetas, o aštuntąjį pasirinks organizatoriai, skirdami jam vardinį kvietimą.

V.Gaubui iki 7-os pozicijos šiuo metu trūksta 38 taškų, bet lietuvį, kaip realų pretendentą į šį prestižinį turnyrą – praeityje laimėtą tokių būsimų žvaigždžių kaip Carlosas Alcarazas (2021 m.), Jannikas Sinneris (2019 m.) ar Stefanos Tsitsipas (2018 m.) – pakalbino pati ATP.

– Su kuriuo „Next Gen ATP Finals“ praeities čempionu tapatintum save? – V.Gaubo paklausė „ATP Tour“ žurnalistas Samas Jacotas.

– Man patinka Carlosas Alcarazas. Šiemet kelis sykius su juo treniravausi. Jam puikiai sekasi, tad buvo smagu kartu pamušti kamuoliuką. Carlosas – labai kuklus. Todėl rinkčiausi jį.

Vida Press nuotr./21-erių Carlosas Alcarazas „Didžiojo kirčio“ čempionu jau yra tapęs 4 sykius
Vida Press nuotr./21-erių Carlosas Alcarazas „Didžiojo kirčio“ čempionu jau yra tapęs 4 sykius

– Kur vyko tos treniruotės? Turėjote laiko pokalbiams?

– Praktikavomės Ispanijoje sezono pradžioje. Manau, sausio mėnesį. Turėjome kelias treniruotes, kurios buvo labai intensyvios, bet smagios.

– Ar turėjai klausimų Carlosui?

– Iš pradžių buvau kiek nedrąsus, bet Carlosas elgėsi labai paprastai ir nuolankiai. Jis pats uždavė man kelis klausimus, tad buvo smagu su juo pasišnekėti. Tuo metu jis buvo pirmoji planetos raketė, o manęs klausė tokių klausimų kaip „į kokį kitą turnyrą vyksiu“, „kaip man sekasi“ ir pan. Buvo tiesiog neįtikėtina. Man tai reiškė labai daug.

– Kas buvo tavo teniso idealai tau augant?

– Dominicas Thiemas ir Casperas Ruudas. Dėl jų žaidimo stiliaus, ypač – intensyvumo smūgiuojant dešine ranka. Mane žavėjo jų smūgiai. Dominicas tuo metu įsiveržė į pirmąjį ATP dešimtuką, žaidė tikrai gerai.

„Twitter“ nuotr./Dominicas Thiemas
„Twitter“ nuotr./Dominicas Thiemas

Mačiau jo mačus ir kiekvieną treniruotę, bandžiau kopijuoti tai, ką darė jis. Pamenu „US Open“ finalą per COVID-19 pandemiją. Tas mačas buvo nuostabus – penki setai, neįtikėtinas intensyvumas.

Lietuviai ATP reitinge šiuo metu

  • 19-metis Vilius Gaubas – 180 vieta (karjeros rekordas)
  • 34-erių Ričardas Berakis – 326 (karjeros rekordas – 50)
  • 20-metis Edas Butvilas – 366 (karjeros rekordas – 365)
  • 21-erių Pijus Vaitiekūnas – 2002 (karjeros rekordas – 1732)

– O Ričardas Berankis?

– Jis daro didžiulę įtaką visiems vaikams Lietuvoje, kurie žaidžia tenisą. Manau, jis mus labai motyvavo. Turiu nuotrauką su juo, kai man buvo 7-eri. Aš tuo metu padavinėjau kamuoliukus Daviso taurės mače, kuriame žaidė Ričardas.

Pernai parodžiau jam tą nuotrauką. Buvo labai linksma, nes dabar mes žaidžiame drauge, kartu atstovaujame Lietuvai Daviso taurėje.

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Ričardas Berankis
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Ričardas Berankis

– Kalbant apie R.Berankį, kas tave žavėjo, kai buvai vaikas?

– Jo susikaupimas korte ir už jo ribų. Ir dabar jis yra labai dėmesingas ir susikoncentravęs dalykams, kuriuos daro. Man tai buvo įkvėpimas.

– Kas yra kiti didžiausi tavo įkvepėjai?

– Mama. Ji – labai stipri asmenybė. Kovoja dėl visko ir tikrai sunkiai dirba. Man tai – didžiulis įkvėpimas. Mano šeima visada buvo sportiška. Ypač mano tėvas. Manau, kad užsikrėčiau sportu nuo jo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas