Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 05 06

Į „Roland Garros“ – be žaidybinės praktikos? R.Nadalis praleis dar vieną svarbų turnyrą

Grunto dangos karaliaus ir vieno geriausių visų laikų tenisininkų Rafaelio Nadalio (ATP-14) sugrįžimas į ATP turą neįvyks ir Romoje, kur jau kitą savaitę startuos „Masters“ kategorijos pirmenybės.
Rafaelis Nadalis
Rafaelis Nadalis / „Scanpix“ nuotr.

Klubo traumą „Australian Open“ turnyro metu sausio pradžioje patyręs 36-erių veteranas tęsia treniruočių procesą, tačiau žaisti oficialių susitikimų aukščiausiu pajėgumu pasiruošęs dar nėra.

„Nors per pastarąsias keletą dienų juntamas progresas, adaptacijos procesas užtrunka. Viskas, kas man belieka, tai susitaikyti su dabartine situacija ir toliau sunkiai dirbti. Jūs visi žinote, kaip man sunku praleisti turnyrą, kuris labai svarbus tiek iš profesinės, tiek iš žmogiškosios pusės dėl nuolatinio Italijos teniso aistruolių palaikymo“, – naujienomis socialiniame tinkle dalijosi Nadalis.

Šią savaitę užsienio spaudoje jau buvo pasirodę pranešimai, kad ispanui telieka sulaukti paskutinio verdikto iš medikų dėl leidimo dalyvauti Romos „Masters“ pirmenybėse, tačiau situacija šiomis dienomis pakito.

R.Nadalis ir toliau viltingai žvelgia į nenumaldomai artėjančias „Roland Garros“ pirmenybes, kurios startuos gegužės 28-tąją Paryžiuje.

Pasitraukimas iš Romos greičiausiai reiškia, kad tenisininkas mėgstamiausią „Didžiojo kirčio“ turnyrą pasitiks be žaidybinės praktikos ant grunto. Paskutinį kartą toks atvejis Rafos karjeroje buvo užfiksuotas tik 2001 metais.

Tiesa, neatmetama galimybė, kad ispanas sužaistų viename iš dviejų ATP 250 kategorijos turnyrų Ženevoje (Šveicarija) arba Lione (Prancūzija), kurie vyksta likus savaitei iki „Roland Garros“. Panašią taktiką jis būtent ir panaudojo 2022 m., kuomet „Australian Open“ ruošėsi ATP 250 turnyre.

Jeigu R.Nadalis dėl sveikatos problemų visgi nepasirodytų atvirosiose Prancūzijos pirmenybėse, arba jei nepasiektų bent aštuntfinalio etapo, ATP reitinge legendinis tenisininkas iškristų iš pirmojo 100-tuko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas