Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

I.Swiatek nepasigailėjo debiutantės, o J.Rybakina ir vėl pasitraukė be kovos

WTA reitingo karalienė Iga Swiatek (WTA-1) užtikrintai perlipo dar vieną „US Open“ barjerą, tačiau labai nepasisekė vienai iš pagrindinių lenkės konkurenčių Jelenai Rybakinai (WTA-4).
Iga Swiatek
Iga Swiatek / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Lenkijos tenisininkė antrajame moterų vienetų varžybų Niujorke etape nepasigailėjo japonės Enos Shibaharos (ATP-217) – varžovę sutriuškino rezultatu 6:0, 6:1.

Ši pergalė I.Swiatek atvėrė kelią į trečiąjį etapą jau 19-tajame „Didžiojo kirčio“ turnyre iš eilės. 19 ar daugiau kartų paeiliui šios kategorijos pirmenybių trečiąjį ratą praeityje buvo pavykę pasiekti tik dar keturioms tenisininkėms – Martinai Navratilovai, Stefanie Graf, Arantxai Sanchez Vicario ir Conchitai Martinez.

Maža to, per savo karjerą lenkė „Grand Slam“ turnyruose yra laimėjusi visus 20 kartų, kuomet tenka žaisti prieš oponentę iš antrojo WTA reitingo šimtuko ar žemiau.

26-erių E.Shibaharai tai apskritai buvo debiutas „Didžiojo kirčio“ vienetuose – iki turnyro Niujorke ji nė sykio nebuvo net žaidusi kvalifikacijoje, kadangi iki šiol koncentravosi tik ties žaidimu dvejetuose.

Moterų tenisą ketvirtadienį sudrebino ir itin nemalonios žinos – dėl traumos prieš pat savo antrojo rato susitikimą pasitraukė Jelena Rybakina (WTA-4).

„Nenoriu paskutinio metų „Didžiojo kirčio“ turnyro palikti būtent taip, tačiau privalau klausyti savo kūno signalų ir labai tikiuosi likusią metų dalį užbaigti stipriai“, – savo situaciją komentavo ketvirtoji pasaulio raketė.

Traumų šmėklos neatsikratanti Kazachstano tenisininkė šiemet dėl sveikatos problemų be kovos pasitraukė iš Dubajaus ir Niujorko, dvikovos nebaigė Berlyne, o taip pat negalėjo ginti titulo ir Indian Velse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas