Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 06 03

Iga Swiatek oponentę iš Kinijos pavaišino „dvigubu riestainiu“

Geriausia planetos tenisininkė Iga Swiatek (WTA-1) surengė įsimintiną pasirodymą trečiajame „Roland Garros“ turnyro etape.
Iga Swiatek
Iga Swiatek / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Prieš keletą dienų savo 22-tąjį gimtadienį paminėjusi Lenkijos teniso superžvaigždė vos per 51 minutę kinę Xinyu Wang (WTA-80) įveikė rezultatu 6:0, 6:0, kuris tenise dar kitaip vadinamas kaip „dvigubas riestainis“.

Iki šio susitikimo tenisininkės viena prieš kitą buvo stojusios tik jaunių turnyruose, įskaitant ir jaunių Vimbldono pusfinalį 2018-ais, tačiau tuomet pergales lenkė iškovodavo tik po atkaklių kovų.

2001 m. gimusių žaidėjų karjeros profesionalų lygmenyje klostosi labai skirtingai, o tai geriausiai iliustravo šis mačas. Paduodama I.Swiatek pralaimėjo tik 9 taškus ir varžovei nesuteikė nė vieno break point'o. Palyginimui, X.Wang savo padavimais taip ir nesusikūrė nė vieno game point'o.

Trečiojo titulo Paryžiuje siekiančios Lenkijos talentės aštuntfinalyje lauks ukrainietė Lesija Tsurenka (WTA-66) arba kanadietė Bianca Andreescu (WTA-42).

Vietą „Roland Garros“ aštuntfinalyje šeštadienį užsitikrino ir kita praėjusių metų finalininkė CoCo Gauff (WTA-6). Amerikietė 6:7(5), 6:1, 6:1 nugalėjo vieną iš turnyro atradimų, 16-metę Mirrą Andreevą (WTA-143).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas