Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2017 04 26

Iki sugrįžimo liko nedaug: Ričardas Berankis pateko į prestižinį „Roland Garros“ turnyrą

Ričardas Berankis oficialiai pateko į prestižinį „Didžiojo kirčio“ turnyrą Prancūzijoje. Lietuvis gegužės pradžioje yra užsiregistravęs į kelis turnyrus ant kietos dangos, tačiau ar juose žais, paaiškės tik po išsamių konsultacijų su savo komanda ir medikais.
Ričardas Berankis
Ričardas Berankis / Saulius Jankauskas

Pusę metų sunkią klubo traumą besigydantis R.Berankis į varžybas grįš tik tada, kai bus visiškai pasiruošęs žaisti. Tačiau jau dabar aišku, kad vėliausias įmanomas jo sugrįžimas į varžybas turėtų būti kito mėnesio pabaiga, kai prasidės „Roland Garros“ čempionatas, kuriam dalyvaus viso pasaulio geriausi tenisininkai ir tenisininkės.

Į „Roland Garros“ varžybas R.Berankis pateko su apsaugotu reitingu. Nes per pusę metų, kai nežaidė, 26-erių metų lietuvis prarado daug reitingo taškų ir šiuo metu ATP klasifikacijoje yra tik 212-as.

Tačiau praėjusių metų pabaigoje Ričardas pasinaudojo galimybe apsaugoti buvusį aukštą reitingą. Taip gali elgtis sudėtingas traumas patyrę žaidėjai, nes po jų atsigavę tenisininkai automatiškai labai nukrenta pasauliniame reitinge. Su apsaugotu reitingu jie gali registruotis į devynis turnyrus, kuriuose būtų žaidę iki traumos ir tokiu būdu kovoti dėl vertingesnių pergalių.

Ulysse nuotr./Ričardas Berankis
Ulysse nuotr./Ričardas Berankis

Deuce.lt žiniomis Ričardas pastaraisiais mėnesiais sunkiai dirbo treniruotėse ir gerino savo fizinę formą, tačiau tenisą su rimtu oponentu pradėjo žaisti tik prieš kelias savaites. Todėl tikėtis pergalių, ir dar ant grunto, netgi didžiausiems Ričardo gerbėjams bus sunku.

R.Berankis atvirame Prancūzijos teniso čempionate žaidė tris kartus ir nė karto nesugebėjo įveikti pirmo varžybų rato (2013, 2015 ir 2016 metais).

Bet vien Ričardo sugrįžimas į kortus turėtų teikti džiaugsmą jo sirgaliams. Nes Lietuva ir vėl turės savo atstovą aukščiausio rango turnyruose, kuriuose žaidžia tokios žvaigždės kaip Rogeris Federeris, Novakas Džokovičius, Andy Murray ir Rafaelis Nadalis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas