Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 06 19

Iki turnyro Londone nė vienos pergalės ant žolės neiškovojęs serbas pateko į finalą

ATP 500 kategorijai priklausančio turnyro „Cinch Championships“ didžiausia staigmena tapo Filipas Krajinovičius (ATP-48), sensacingai patekęs į Londone vykstančių varžybų finalą.
Filipas Krajinovičius
Filipas Krajinovičius / „Scanpix“ nuotr.

Pusfinalyje 30-metis serbas užtikrintai 6:3, 6:3 susitvarkė su vienu iš turnyro favoritų ir prieš keletą savaičių „Roland Garros“ pusfinalį pasiekusiu Marinu Čiličiumi (ATP-17) iš Kroatijos.

Skambiausią sezono pergalę pasiekusiam F.Krajinovičiui tai bus pirmasis ATP turnyro finalinis mūšis šiais metais. Iki pirmenybių Londone serbas solidžiais rezultatais 2022 m. pasigirti negalėjo – 12 pergalių ir 11 pralaimėjimų.

Įdomu tai, kad ATP ture prieš šią savaitę ties Serbijos teniso atstovo pergalėmis ant žolės dangos degė apskritas nulis. Vienintelis Vimbldonas buvo tas, kurio pagrindinėse varžybose dalyvavo F.Krajinovičius (0 pergalių ir 4 pralaimėjimai), o kiti susitikimai buvo žaidžiami „Challenger“ bei ATP turnyrų kvalifikacijose.

„Neįtikėtinas jausmas, negaliu patikėti, kad esu finale. Prieš šį turnyrą niekada nebuvau laimėjęs net mačo ant žolės. Galvojau, kad atvyksiu čia ir galbūt laimėsiu vieną, du susitikimus, tačiau dabar esu finale. Tai svajonės išsipildymas“, – po pergalės kalbėjo susitikimo nugalėtojas.

Aukščiausiai iki 26-osios pozicijos ATP reitinge praeityje palypėjęs serbas nėra svetimas ATP finalams – tai bus jau penktasis F.Krajinovičiaus bandymas iškovoti ATP titulą, o kol kas ryškiausias tenisininko karjeros momentas buvo „Masters“ turnyras Paryžiuje 2017 m., kai taip pat buvo pasiektas finalas.

Tituliniame mūšyje serbo lauks neabejotinai rimčiausias galimas išbandymas ant žolės – titulą ginantis Matteo Berrettinis (ATP-10). Italas be didesnių problemų 6:4, 6:3 susitvarkė su Nyderlandų atstovu Boticu Van De Zandschulpu (ATP-29).

Praėjusią savaitę Štutgarte triumfavęs Italijos tenisininkas nuo 2021 metų ant žolės laimėjo net 19 susitikimų iš 20 ir ant šios dangos pateko jau į ketvirtą ATP finalą iš eilės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas