Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 02 10

Įkvepianti Liudo Varnelio istorija: duoklę už nugalėtą vėžį vyras skiria ir tenisui

Praėjusį savaitgalį Vilniuje ir Klaipėdoje vyko „Medicina Practica“ laboratorijos paremtas dvejetų turnyras Pasaulinei kovos prieš vėžį dienai paminėti, kurio metu prieš šią ligą raketes sukryžiavo lygiai 100 dalyvių. Tarp jų – ir sėkmingai žarnyno vėžį nugalėjęs dažnas teniso turnyrų dalyvis Liudas Varnelis.
Liudas Varnelis
Liudas Varnelis / Organizatorių nuotr.

Tenisininkų bendruomenę Lietuvoje jungiančių „Teniso namų“ rengtas turnyras Pasaulinei kovos prieš vėžį dienai paminėti turėjo kelis tikslus. Svarbiausias – teniso bendruomenėje skatinti pokalbį apie prevenciją, nes net 90 proc. laiku nustatytų atvejų gali būti išgydoma.

Antras – prie kovos su vėžiu prisidėti ir tiesiogiai. Turnyro metu iš viso buvo surinkta simbolinė 1000 eurų suma, kuri bus skirta Pagalbos onkologiniams ligoniams asociacijai.

„Manau, jog tokios iniciatyvos prisideda prie prevencijos. Būtų smagu, jeigu tokie renginiai taptų tradicija ir teniso bendruomenei primintų, jog vėžys pro duris užeina nekviestas“ , – apie praėjusio savaitgalio turnyrą teigė L.Varnelis.

Klaipėdos turnyre žaidęs L.Varnelis savo kailiu yra patyręs, kokia sukrečianti ir klastinga liga yra vėžys bei kaip svarbu yra reguliariai lankytis pas gydytojus. 52-ejų telšiškis apgailestauja, kad savo diagnozę išgirdo jau trečioje stadijoje, kai navikai buvo išplitę į gretimas organizmo struktūras.

„Pasitikrinti nutariau tada, kai jau buvo visai blogai, nes iki tol neįtariau, jog man gali būti vėžys.. Kraujo tyrimai parodė vėžio žymenis, echoskopija – taip pat. Į tai reagavau ganėtinai ramiai.“

„Na, tada ir prasidėjo chemoterapijos, švitinimai, chirurgija. Sveikata stipriai šlubuoti pradėjo nuo penkiolikto švitinimo“, – patirtimi dalijosi L.Varnelis.

Organizatorių nuotr./Liudas Varnelis
Organizatorių nuotr./Liudas Varnelis

52-ejų vyro teigimu, nepalūžti jam padėjo namiškių ir artimųjų palaikymas, pozityvus nusiteikimas ligos atžvilgiu ir fizinis aktyvumas. Didelę duoklę L.Varnelis skiria ir tenisui.

„Sportas, ypač tenisas, labai padėjo įveikti šią ligą. Judėjimas – vienas stipriausių antioksidantų, – šypteli verslininkas. – Visgi reikia paminėti, jog svarbiausia yra reguliariai tikrintis.

Griežtas režimas, manau, nėra būtinas, bet sveikintinas. Stipriai veikia ir namiškių bei artimųjų palaikymas, jeigu jis nėra išreiškiamas gailesčio forma.“

Organizatorių nuotr./Liudas Varnelis (kairėje)
Organizatorių nuotr./Liudas Varnelis (kairėje)

Tenisą L.Varnelis žaidžia lygiai pusę savo gyvenimo – 26-erius metus. Natūralu, jog stiprus charakteris vyrą paskatino savo jėgas išbandyti ir turnyruose. Kaip teigia telšiškis, į kortus po operacijos jis grįžo po operacijos praėjus vos septyniems mėnesiams, į turnyrus – po metų.

„Ir, savo lygio varžybose, į kortus sugrįžau gana sėkmingai“, – įkvepiančią istoriją užbaigė L.Varnelis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas