Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ilgiausias „US Open“ mačas istorijoje baigėsi stebuklingu brito išsigelbėjimu

Pirmojo „US Open“ turnyro etapo akistata tarp tenisininkų Danielio Evanso (ATP-184) ir Kareno Chačanovo (ATP-22) įsirašė į rekordų knygas, tapdama ilgiausia dvikova per visą pirmenybių Niujorke istoriją.
Danielis Evansas
Danielis Evansas / „Scanpix“ nuotr.

Neįtikėtiną charakterį pademonstravęs D.Evansas, kuris pastaraisiais mėnesiais paliko pirmąjį ATP reitingo šimtuką ir dabar rikiuojasi vos 184-toje pozicijoje, penkių setų trileryje iškovojo pergalę rezultatu 6:7(6), 7:6(2), 7:6(4), 4:6, 6:4.

Susitikimas tarp Didžiosios Britanijos ir Rusijos tenisininkų truko net 5 valandas ir 35 minutes bei tapo ilgiausiu maču per visą „US Open“ turnyro istoriją.

Iki šiol rekordas priklausė Stefanui Edbergui ir Michaelui Changui, kurių pusfinalis 1992 metais užsitęsė 5 valandas ir 26 minutes.

Verta paminėti, kad penktojo seto pradžioje šis rekordas neatrodė kaip itin realus, kadangi K.Chačanovas buvo išsiveržę į priekį 4:0 ir turėjo dvi galimybes dar sykį nulaužti varžovo padavimus bei uždaryti visus susitikimo nugalėtojo klausimus.

Visgi daugiau jėgų išsaugojęs 34-erių britas inicijavo vieną įspūdingiausių sugrįžimų ir laimėjęs šešis geimus be atsako iškovojo bilietą į antrąjį etapą.

„Kova buvo labai ilga... Manau, kad didžiąją mačo dalį žaidžiau tikrai gerai. Kentėjau fiziškai, tačiau tuo pat metu kentėjo ir mano varžovas. Pabaigoje kiekvieno taško metu kojos buvo tiesiog numirusios. Vaikystėje man visada kartodavo, kad turi kautis iki galo – tai yra taisyklė numeris vienas. Aš tą stabiliai darau visos karjeros metu, o šiandien tai atsipirko“, – pasakojo Evansas.

Antrajame etape brito varžovu bus Mariano Navone (ATP-36) iš Argentinos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas