Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Incidentas Sinsinatyje – grubi teisėjo klaida kanadiečiui kainavo pergalę

Aštuntfinalių diena Sinsinatyje (JAV) vykstančiose „Masters“ kategorijos teniso pirmenybėse „Cincinnati Open“ buvo pažymėta skandalingu teisėjo sprendimu.
Felixas Auger-Aliassime'as ir Jackas Draperis
Felixas Auger-Aliassime'as ir Jackas Draperis / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Viename iš paskutiniųjų penktadienio aštuntfinalių Sinsinatyje britas Jackas Draperis (ATP-28) panaikino seto deficitą ir rezultatu 5:7, 6:4, 6:4 palaužė kanadietį Felixą Auger-Aliassime'ą (ATP-19).

Deja, tačiau aukšto lygio tenisas pasitraukė į antrą planą dėl kontroversiškos situacijos pačioje susitikimo pabaigoje.

Paduodamas prie rezultato 5:4 bei turėdamas match point'ą Didžiosios Britanijos talentas atskubėjo prie tinklo, tačiau ten pažeidė taisykles – tenisininkas pataikė į kamuoliuką, žaidimo įrankis atsimušė į žemę ir tuomet dar sykį nuo J.Draperio raketės persirito į varžovo aikštelės pusę.

Visgi šio nelegalaus veiksmo nepastebėjo dvikovos pabaigą paskelbęs bokštelio arbitras Gregory Allensworthas, kuris per pastarąsias savaites jau trečią kartą atsidūrė didelio skandalo epicentre.

Netrukus į kortą buvo iškviestas ir vyriausiasis teisėjas, tačiau pastarasis tokiose situacijose yra bejėgis – viską sprendžia bokštelio arbitras.

„Aš tavęs paklausiu paskutinį kartą – tu esi 100 procentų įsitikinęs, tu nė trupučio neabejoji savimi, kad tai buvo švarus winner'is? Jei pasakysi taip, aš paspausiu varžovui ranką ir mačas bus baigtas“, – klausė kanadietis.

„Felixai, aš priimu sprendimą tokį, kokį mačiau. Jei aš abejočiau, tai tau pasakyčiau. Galėsime tai pažiūrėti po dvikovos ir jei pamatysiu, kad klydau, aš tai pripažinsiu tau“, – aiškinosi arbitras iš Jungtinių Amerikos Valstijų.

Situacijos pakartojimu netrukus pasidalijo ir Graikijos tenisininkas Stefanos Tsitsipas (ATP-11), kuris irgi negalėjo patikėti šio taško baigtimi.

Teniso pasaulyje daug kritikos susilaukė ne tik G.Allensworthas, bet ir J.Draperis, kuris varžovui teigė, kad nėra tikras dėl situacijos, kadangi smūgio metu žiūrėjo į kanadietį.

22-ejų tenisininkas norėjo vaizdo peržiūros, tačiau tokia galimybė ATP ture šiemet bus tik „US Open“ turnyre.

Ekspertų teigimu, tenisininkai profesionalai puikiai supranta tokias ir panašias situacijas, kuomet atlieka neleistiną smūgį, o tai galėjo išduoti ir brito šypsena tik taškui pasibaigus.

„Scanpix“ nuotr./Gregory Allensworthas (bokštelyje) aiškinasi dėl incidento su Felixu Auger-Aliassime'u
„Scanpix“ nuotr./Gregory Allensworthas (bokštelyje) aiškinasi dėl incidento su Felixu Auger-Aliassime'u

Pastarosiomis savaitėmis G.Allensworthas savo sprendimais iššaukė ypatingai daug nepasitenkinimo.

Turnyre Vašingtone amerikietis už keiksmažodį diskvalifikavo Denisą Šapovalovą, o prieš keletą dienų Sinsinatyje dėl sutrikusios elektroninės linijų sistemos nusprendė peržaisti tašką, nors Tayloro Fritzo oponento smūgiuotas kamuoliukas pataikė į užribį.

Ketvirtfinalį pasiekusio J.Draperio šeštadienį lauks dano Holgerio Rune (ATP-16) iššūkis.

Kitas poras sudarys Jannikas Sinneris (ATP-1) ir Andrejus Rubliovas (ATP-6), Alexanderis Zverevas (ATP-4) ir Benas Sheltonas (ATP-14), o taip pat Hubertas Hurkačas (ATP-7) ir Frances Tiafoe (ATP-27).

VIDEO: Alcaraz & Monfils Clash; Draper Battles Auger-Aliassime | Cincinnati 2024 Day 5 Highlights

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas