Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Išdalinti Vimbldono vardiniai kvietimai: WTA superžvaigždės ir nusivylimas dėl austro

Trečiadienį prestižinio teniso turnyro Vimbldono organizatoriai paskelbė tenisininkus, kuriems įteikti vardiniai kvietimai į už keleto savaičių startuosiančias „Didžiojo kirčio“ pirmenybes.
 Emma Raducanu / Scanpix nuotr.
Emma Raducanu / Scanpix nuotr.

Ypatingai ryškių pavardžių šiemet tarp Vimbldono vardinių kvietimų galima sutikti moterų tarpe, kur organizatorių dovanėlės sulaukė net trys „Grand Slam“ čempionės.

Vardinis kvietimas buvo suteiktas vienai iš didžiausių šeimininkų vilčių Emmai Raducanu (WTA-165), kuri 2021 metais laimėjo „US Open“ pirmenybes, o Vimbldone tais pačiais metais pasiekė aštuntfinalį.

Tiesioginį bilietą į pagrindinį turnyrą gavo ir po motinystės atostogų sugrįžtančios Naomi Osaka (WTA-113), Caroline Wozniacki (WTA-114) bei Angelique Kerber (WTA-224). Pastaroji Vimbldoną laimėjo 2018 metais bei iš viso turi tris „Didžiojo kirčio“ trofėjus, C.Wozniacki – vieną, o N.Osaka – keturis.

Vardiniai kvietimai taip pat atiteko britėms Yuriko Miyazaki (WTA-147), Heather Watson (WTA-198) ir Francescai Jones (WTA-218).

Vyrų turnyre visi vardiniai kvietimai įteikti šeimininkų britų atstovams – Liamui Broady (ATP-148), Billy Harrisui (ATP-162), Janui Choinskiui (ATP-177), Arthurui Fery (ATP-249), Jacobui Fearnley (ATP-274), Paului Jubbui (ATP-292), Henry Searle'ui (ATP-570). Paskutinė vieta greičiausiai atiteks Ilklio „Challenger“ nugalėtojui.

Teniso pasaulį ir vėl nustebino užribyje paliktas Austrijos tenisininkas Dominicas Thiemas (ATP-134) – kaip ir „Roland Garros“, taip ir Vimbldono organizatoriai nusprendė vardinio kvietimo nesuteikti 2020-ųjų „US Open“ čempionui ir buvusiai trečiajai pasaulio raketei.

„Scanpix“ nuotr./Dominicas Thiemas
„Scanpix“ nuotr./Dominicas Thiemas

Šio sezono pabaigoje karjerą baigsiantis „Domi“ neužsiregistravo į kvalifikaciją, o tai reiškia, kad šių metų Vimbldoną jis tikrai praleis.

Organizatorių malonės nesulaukė ir 2016-ųjų finalininkas Milošas Raoničius (ATP-186), kuriam teks kelią į pagrindą skirtis per atranką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius