Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 01 25

Įsiutęs kanadietis dėl R.Nadalio užsipuolė teisėją: „Jūs visi korumpuoti“

Denisas Shapovalovas (ATP-14) nepasinaudojo proga pirmą kartą prasibrauti į „Australian Open“ turnyro pusfinalį, o tiek mačo metu, tiek po jo neslėpė nusivylimo ir įsiūčio dėl jo varžovo Rafaelio Nadalio (ATP-5) veiksmų ir jam esą nuolaidžiaujančių teisėjų.
Rafaelis Nadalis (kairėje) sulaukė priekaištų iš Deniso Shapovalovo
Rafaelis Nadalis (kairėje) sulaukė priekaištų iš Deniso Shapovalovo / „Scanpix“ nuotr.

Antros „Australian Open“ taurės siekiantis R.Nadalis antradienį ryte Lietuvos laiku 6:3, 6:4, 4:6, 3:6, 6:3 įveikė D.Shapovalovą ir pusfinalyje ketvirtadienį kausis prieš italą Matteo Berrettini (ATP-7), kuris kiek vėliau taip pat per penkis setus palaužė prancūzą Gaelį Monfilsą (ATP-20).

Vis dėlto D.Shapovalovas ramiai nuryti pralaimėjimo piliulės neketino.

22-ejų kanadiečiui nepatiko, kiek laiko trunka R.Nadalio pasiruošimas smūgiams, o dėl to jis dar mačo eigoje priekaištavo teisėjui Carlosui Bernardesui.

„Neteisinga, kad Rafa dėl to išsisuka“, – pyko jaunoji Kanados teniso žvaigždė.

Tenisininkai tarp padavimų turi 25 sekundes, o tarp setų gali ilsėtis dvi minutes.

D.Shapovalovo manymu, R.Nadalis šias ribas viršijo. Mačo metu jis prašė R.Nadaliui duoti įspėjimą, bet teisėjas kanadiečio nepaklausė.

„Visi jūs korumpuoti“, – rėžė supykęs D.Shapovalovas.

Kalbėdamas po susitikimo kanadietis teigė pasikarščiavęs ir „neteisingai išsireiškęs“, bet pasistengė paaiškinti, ką turėjo omenyje.

„Jis [R.Nadalis] šimtu procentų sulaukia lengvatų. Kiekviename mače, kurį žaidžiu, tempas būna didelis, nes teisėjai seka laikrodį po kiekvieno taško. O dabar stebėjau laikrodį, matau, kaip jis artėja prie nulio, tad natūralu, jog žiūriu į teisėją ir jam tai primenu“, – skundėsi tenisininkas.

„Gerbiu Rafą ir tai, ką jis padarė, manau, kad jis – neįtikėtinas žaidėjas. Bet turi būti nustatytos ribos ir taisyklės. Mane, kaip žaidėją, tai siutina. Jautiesi, lyg žaistum ne tik prieš kitą žaidėją, bet ir prieš teisėją ar dar kai ką daugiau“, – tęsė D.Shapovalovas.

Jis skundėsi ir dėl to, kiek ilgai R.Nadalis užtruko persirengdamas pirmojo seto pabaigoje. Visgi pats ispanas ramiai atsišaudė į 13 metų jaunesnio kolegos priekaištus.

„Žinau, kad man prireikė papildomo laiko pirmame sete, nes turėjau pasikeisti rūbus. Natūralu, kad negalėjau toliau žaisti su tais rūbais, kuriais žaidžiau iki tol. O po to laikiausi visų taisyklių“, – sakė ispanas, Melburne vienintelį sykį triumfavęs 2009 metais.

„Scanpix“ nuotr./Rafaelis Nadalis
„Scanpix“ nuotr./Rafaelis Nadalis

Jis pasisakė ir apie D.Shapovalovo teiginį, esą R.Nadalis sulaukia lengvatų iš teisėjų.

„Tikiu, kad daugelis galvoja, jog geriausi žaidėjai gauna papildomų pranašumų, nors tai nėra tiesa. Niekada nejaučiau, kad gaunu lengvatų, tad manau, jog jis klysta“, – sakė 35-erių teniso legenda.

„Visi padarome klaidų per savo karjeras, aš irgi jų padariau, kai buvau jaunesnis. Vėliau jis greičiausiai supras, kad šiandien buvo neteisus“, – pridūrė ispanas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas