Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 10 16

Ispanijos teniso žvaigždė neplanuoja sugrįžti: „Tenisui nėra vietos mano rutinoje“

Buvusi pirmoji planetos raketė Garbine Muguruza (WTA-1038) nerungtyniauja jau beveik metus, tačiau artimiausiu metu neketina atgaivinti profesionalios tenisininkės karjeros.
Garbine Muguruza
Garbine Muguruza / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Šį sezoną keturiais pralaimėjimais paeiliui pradėjusi 30-metė tenisininkė sausio mėnesio pabaigoje paskelbė atsitraukianti nuo teniso neribotam laikui.

Pastaraisiais metais apie patiriamus psichologinius sunkumus nuolatos kalbėjusi G.Muguruza nuo to laiko taip ir nesužaidė nė vieno oficialaus susitikimo bei į WTA turą neketina sugrįžti ir artimiausiu metu.

Ispanijos teniso žvaigždė šiuo metu mėgaujasi šeimyniniu gyvenimu su sužadėtiniu, su kuriuo planuoja vestuves, o visai neseniai tapo Zumbos instruktore.

„Šios pertraukos nuo teniso metu gyvenu labai laimingą gyvenimą, kurio mano kūnas ir mintys taip reikalavo, todėl mėgaujuosi kiekviena akimirka. Šiuo metu neturiu jokių planų sugrįžti. Dabar tenisui nėra vietos mano rutinoje. Jis nėra užokupavęs mano minčių ar dienotvarkės. Stengiuosi laikytis kuo toliau nuo teniso kortų“, – naujame interviu pasakojo Muguruza.

Tenisininkė atskleidė, kad ir toliau stengiasi palaikyti fizinę formą, tačiau dabartinis aktyvumas yra visai kitoks nei ruošiantis teniso turnyrams.

„Scanpix“ nuotr./Garbine Muguruza
„Scanpix“ nuotr./Garbine Muguruza

„Mano fiziškumas pasikeitęs. Dabar stengiuosi išlikti geros formos be intensyvaus treniravimosi. Aš reguliariai vaikštau į treniruoklių salę, keletą kartų per savaitę. Man patinka dirbti su svoriais, lankyti zumbą, jogą, bokso treniruotes. Naudojuosi galimybėmis atlikti visus išvardintus dalykus, kurių negalėdavau daryti žaisdamas tenisą. Didžiausias skirtumas tarp dabartinių mano treniruočių ir ankstesnių, jog nebaisu suklysti ir nebereikia stengtis sutvardyti savo emocijų“, – dėstė ispanė.

G.Muguruza praeityje yra iškovojusi du „Didžiojo kirčio“ titulus – 2016 metais laimėjo „Roland Garros“, o 2017 m. – Vimbldoną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas