Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 01 19

Ispaniškoje koridoje saldus Fernando Verdasco kerštas Rafaeliui Nadaliui

45-a pasaulio raketė Fernando Verdasco atsirevanšavo Rafaeliui Nadaliui už 2009-ų metų „Australian Open“ pusfinalį. Antradienį, penkių setų bei keturių valandų ir 45-ų minučių dvikovoje Fernando Verdasco patiesė penktąją pasaulio raketę rezultatu 7:6 (8:6), 4:6, 3:6, 7:6 (7:4), 6:2.
Fernando Verdasco
Fernando Verdasco / Cal Sport Media/Sipa USA

Jau nuo pat mačo pradžios buvo aišku, kad ši dvikova neketina baigtis per kelias valandas. Pirmasis setas keliavo į pratęsimą, kuriame F.Verdasco išsiveržė į priekį po valandos ir 10-ies minučių kovos.

Sekančius du setus R.Nadalis atrodė atsigavęs ir juos laimėjo gana užtikrintai. Atrodė, kad penktoji pasaulio raketė perėmė mačo kontrolę.

Ketvirtame sete viskas vėl apsivertė aukštyn kojomis, nes R.Nadalis pralaimėjo jau pirmąją savo padavimų seriją, tačiau sugebėjo išlyginti rezultatą. Pratęsimą geriau pradėjo F.Verdasco ir tai jam padėjo laimėti ketvirtą setą bei išlyginti rezultatą.

Penktame sete R.Nadalis palaužė F.Verdasco padavimus ir pirmavo 2:0, tačiau atrodė, kad pirmiems dviem geimams Rafa išnaudojo visas savo jėgas. Jis pralaimėjo kitus šešis geimus ir turėjo pripažinti sau tautiečio pranašumą.

„Buvau beviltiškoje situacijoje ir pradėjau pelnyti vieną tašką po kito, – po mačo užkandžiaudamas kalbėjo F.Verdasco. – Ketvirtame sete pradėjau geriau atlikti savuosius padavimus, nei tai dariau antrame ir trečiame. Pradėjau žaisti agresyviau ir tai pasiteisino. Esu labai laimingas.

Praeitą kartą žaidėme daugiau nei penkias valandas, todėl nenorėjau, kad tai pasikartotų. Laimėjau Melburne prieš R.Nadalį nors atsilikau rezultatu 2:1 ir tai yra nerealus jausmas. Stengsiuosi ir toliau gerai žaisti ir esu susikaupęs antrajam turnyro etapui.“

VIDEO: Australian Open 2016: Gražus Rafaelio Nadalio smūgis pirmame etape

Kitame etape F.Verdasco laukia ne toks grėsmingas varžovas. Juo tapo 87-ą vietą pasaulio reitinge užimantis Dudi Sela, kuris pirmame etape nugalėjo Benjaminą Beckerį rezultatu 6:1, 6:3, 2:6, 6:2.

Kituose jau įvykusiuose mačuose Gaelis Monfilsas iškovojo lengvą pergalę prieš 124-ą pasaulio raketę Yuichi Sugita rezultatu 6:1, 6:3, 6:2.

Nicolasas Mahutas nugalėjo Marco Cecchinato rezultatu 4:6, 6:2, 6:2, 6:2 per dvi valandas ir 15-a minučių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas