Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Įspūdingą formą demonstruojantis M.Berrettinis laimėjo antrą ATP turnyrą iš eilės

Italijos teniso galiūnas Matteo Berrettinis (ATP-50) pratęsė įspūdingą pergalių seriją bei tapo Austrijoje įvykusių ATP 250 serijos pirmenybių „Generali Open“ čempionu.
Matteo Berrettinis
Matteo Berrettinis / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Didžiajame vyrų vienetų varžybų finale šeštadienį Italijos tenisininkas užtikrintai 7:5, 6:3 susitvarkė su prancūzu Hugo Gastonu (ATP-91) bei iškovojo jubiliejinį dešimtąjį trofėjų ATP ture.

28-erių tenisininkui tai buvo ir dešimtoji pergalė iš eilės per pastarąsias dvi savaites, kuri leido užfiksuoti ATP turnyrų Gštade (Šveicarija) ir Kicbiuhelyje (Austrija) dublį. Per šią seriją italas laimėjo visus 20 žaistų setų, įskaitant ir net 9 tiebreak'us.

Nors M.Berrettinis, praeityje pasiekęs Vimbldono finalą, yra greitų dangų ekspertas, net 6 iš 10 titulų jis pasiekė ant grunto dangos.

Italijos atstovas prisijungė prie itin rimtos Janniko Sinnerio (ATP-1) ir Carloso Alcarazo (ATP-3) kompanijos – būtent tik šiems tenisininkams šiemet yra pavykę iškovoti bent 3 trofėjus.

Kiek daugiau nei 88 tūkst. eurų ir 250 ATP reitingo taškų iškovojęs M.Berrettinis naujame ATP reitinge pakils į 40-tą poziciją. Italas yra buvusi šeštoji pasaulio raketė.

Pirmą kartą ATP turnyro finale kovojusiam H.Gastonui atiteks 165 ATP reitingo taškai ir 51 tūkst. eurų. Po nesėkmingai susiklosčiusios dvikovos 23-ejų prancūzas sunkiai tramdė emocijas – guodžiamas trenerio galiausiai nesulaikė ašarų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas