Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 01 24

Įspūdingą pergalę pasiekusi estė tęsia žygį „Australian Open“: toliau laukia lenkė

Pergalingą žygį „Australian Open“ varžybose tęsia Estijos teniso veterane Kaia Kanepi (WTA-115). Po Baltijos šalies atstovės kojomis pirmadienį krito ir viena geriausių planetos žaidėjų.
Kaia Kanepi
Kaia Kanepi / ZUMAPRESS / Scanpix nuotr.

36-erių estė aštuntfinalio susitikime 5:7, 6:2, 7:6 (10-7) nugalėjo antrą planetos raketę iš Baltarusijos Aryną Sabalenką.

Dramatiškas mūšis tarp tenisininkių truko 2 valandas ir 19 minučių, o jo pabaigoje K.Kanepi švaistė vieną progą po kitos.

Ji pirmavo 5:4 trečiajame sete ir turėjo net keturias galimybes vienu tašku užbaigti mačą, bet A.Sabalenka sugebėjo nubreikinti estę ir sugrąžinti intrigą.

Galiausiai, pratęsime baltarusė kelis sykius pirmavo, bet K.Kanepi laimėjo tris taškus paeiliui ir galiausiai palaužė varžovės pasipriešinimą.

Estijos tenisininkė į „Australian Open“ ketvirtfinalį pateko pirmą kartą karjeroje. Ji po dukart yra žaidusi kitų „Didžiojo kirčio“ turnyrų ketvirtfinalio etapuose – „French Open“ (2008 ir 2012 m.), Vimbldono (2010 ir 2013 m.) bei „US Open“ (2010 ir 2017 m.), bet dar nė karto ketvirtfinalio nėra laimėjusi.

Prieš akistata su A.Sabalenka, K.Kanepi įveikė ir vokietę Angelique Kerber (WTA-20), čekė Marie Bouzkovą (WTA-86) ir australę Maddison Inglis (WTA-133).

Šį kartą kovoje dėl vietos geriausiųjų ketverte K.Kanepi grumsis su Lenkijos atstove Iga Swiatek (WTA-9), kuri 5:7, 6:3, 6:3 įveikė rumunę Soraną Cirsteą (WTA-38).

20-metė Lenkijos talentė į „Australian Open“ ketvirtfinalį irgi prasibrovė pirmą kartą karjeroje.

Kituose ketvirtfinaliuose čekė Barbora Krejčikova (WTA-4) žais prieš amerikietę Madison Keys (WTA-51), australė Ashleigh Barty (WTA-1) bandys atlaikyti dar vienos JAV atstovės Jessivos Pegulos (WTA-21) spaudimą, o trečioji amerikietė Danielle Collins (WTA-30) varžysis prieš prancūzę Alize Cornet (WTA-61).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas