2022 04 06

Įspūdingą setą prieš pirmo šimtuko atstovę žaidusi J.Mikulskytė suklupo Portugalijoje

Geriausiai Lietuvos tenisininkei Justinai Mikulskytei (WTA-280) nepavyko iškovoti dar vienos sensacingos pergalės Oeirašo (Portugalija) mieste vykstančiame ITF serijos 80 tūkst. JAV dolerių prizinio fondo turnyre.
Justina Mikulskytė
Justina Mikulskytė / Sauliaus Čirbos nuotr.

26-erių lietuvė po 1 valandą ir 28 minutes trukusios kovos rezultatu 6:7(9), 0:6 turėjo pripažinti pirmajame WTA reitingo šimtuke esančios vengrės Dalmos Galfi (WTA-97) pranašumą.

Autoritetų šiame turnyre nepaisanti J.Mikulskytė susitikimą pradėjo puikiai (2:0), o pirmojo seto metu net tris kartus buvo išsiveržusi į priekį po to, kai laimėdavo oponentės padavimų serijas.

Visgi kur kas daugiau aukščiausio lygio turnyrų per savo karjerą jau sužaidusi vengrė nesupanikavo ir išplėšė pratęsimą, kuriame triumfavo po neįtikėtinai dramatiškos kovos 11:9. Lietuvė tiebreak'o metu turėjo du set point'us.

Sauliaus Čirbos nuotr./Justina Mikulskytė
Sauliaus Čirbos nuotr./Justina Mikulskytė

Įnirtingas pratęsimas tapo lemiamu šio mačo lūžiu, po kurio J.Mikulskytė neatsigavo ir nelaimėjo nė vieno geimo.

Už pasirodymą vienetų turnyre J.Mikulskytė uždirbs 6 WTA reitingo taškus ir 740 JAV dolerių, tačiau lietuvės viešnagė Oeiraše dar nesibaigė – dvejetų varžybose ji kartu su čeke Anna Siskova jau iškopė į ketvirtfinalį.

Šiame ITF serijos moterų turnyre varžosi dabartinė 74-oji planetos raketė Varvara Gracheva, buvusi 39-oji planetos raketė Fiona Ferro (WTA-132) ir praeityje net ant dešimtojo reitingo laiptelio užlipusi Kristina Mladenovič (WTA-99). Tiesa, pastaroji šiandien savo mačo nebaigė dėl traumos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas