Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 01 29

Įspūdingas N.Osakos triumfas – kokius istorinius pasiekimus įsirašė 21-erių japonė?

„Australian Open“ čempione tapusi Naomi Osaka pakilo ir į pirmąją WTA reitingo vietą. Kokius dar pasiekimus šis titulas atnešė vos 21-erių japonei?
Naomi Osaka
Naomi Osaka / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Antrasis „Didžiojo kirčio“ trofėjus karjeroje. Japonė jau sudrebino pasaulį, kai pernai „US Open“ finale nukovė savo idealą Sereną Williams ir iškovojo pirmąjį „Didžiojo kirčio“ turnyrą.

Pirmoji pasaulio raketė. „Australian Open“ pradėjo vienuolika tenisininkių, kurios pretendavo po turnyro pakilti į pirmąją pasaulinio reitingo vietą. Būtent N.Osakai pavyko pakilti iš ketvirtosios į pirmąją vietą.

Pirmoji Azijos atstovė, moterų ir vyrų kategorijose, tapusi pirmąja pasaulio rakete vienetų reitinge. Aukščiausia japonams priklausiusi vieta iki tol buvo ketvirtoji. Ketvirti pasaulyje buvo Kimiko Date ir Kei Nishikori. Aukščiausiai reitinguota azijietė buvo Li Na, kuri buvo pasiekusi antrą WTA reitingo vietą ir yra laimėjusi du „Didžiojo kirčio“ trofėjus. Būtent Li Na įteikė trofėjų N.Osakai Melburne.

Pirmoji moteris, laimėjusi savo pirmuosius „Didžiojo kirčio“ turnyrus iš eilės nuo 2001 metų. Jennifer Capriati 2001 metais laimėjo pirmuosius du „Didžiojo kirčio“ turnyrus iš eilės – „Australian Open“ ir „French Open“. N.Osakai tai pavyko pakartoti, laimint „US Open“ ir „Australian Open“.

Pirmoji japonė iš teniso uždirbusi 10 mln. JAV dolerių. N.Osakai vos 21-eri, bet ji jau iš prizinių fondų yra susižėrusi 10 733 311 JAV dolerių. O kur dar įspūdingos sutartys su didžiausiomis pasaulio bendrovėmis. Prognozuojama, kad N.Osakos reklamos pajamos turėtų pasiekti rekordus Tokijo olimpinių žaidynių metu.

„Didžiojo kirčio“ turnyruose laimėjo 28 mačus iš 29, kuriuose laimėjo pirmąjį setą. N.Osaka nėra linkusi iššvaistyti sukauptos persvaros. Vienintelė tenisininkė, kuri japonę nugalėjo, šiai pirmaujant, yra buvusi pirmoji pasaulio raketė Simona Halep, kuri šventė pergalė trečiajame 2016 metų „French Open“ etape 4-6, 6-2, 6-3.

Laimėjo 14 „Didžiojo kirčio“ turnyrų mačų iš eilės. Ar pergalių serija prasitęs „Roland Garros“?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas