Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 03 23

Novakas Džokovičius paaiškino, kaip reikia interpretuoti jo žodžius apie didesnį vyrų atlyginimą

Novakas Džokovičius po sekmadienio Indian Velso finalo pasakojo, kad vyrai turėtų kovoti dėl didesnių pinigų, „nes pritraukia daugiau žiūrovų“. Tačiau antradienį pirmoji pasaulio raketė, sulaukęs pastabų iš Serenos Williams ir Andy Murray, puolė aiškintis, kad jo žodžiai buvo suprasti ne taip.
Novakas Džokovičius
Indian Velso vyrų finalas: Novakas Džokovičius – Milošas Raoničius / „Scanpix“ nuotr.

N.Džokovičius antradienio vakarą savo „Twitter“ ir „Facebook“ paskyrose viešai atsiprašė, tačiau savo nuomonės apie didesnį tenisininkų atlyginimą nepakeitė. Geriausias pasaulio tenisininkas pasiaiškino, kad dėl didesnių piniginių prizų norėjo kalbėti abiejų lyčių vardu.

„Euforija ir adrenalinas sekmadienį mane pasiglemžė, ir neleido pasakyti to, ką iš tikrųjų norėjau, – pasakojo 28-erių serbas. – Norėčiau patikslinti savo žodžius.

Kaip visi žinote, man teniso ateitis ir žaidėjai yra be galo svarbūs. Šis sportas man labai padėjo, tad būdamas ten, kur esu, pajaučiau svarbą prabilti apie sąžiningesnį ir geresnį lėšų paskirstymą valdybose – tiek moterų, tiek vyrų.

Visi kovojame dėl to, ko nusipelnėme. Mano žodžiai niekada nebuvo skirti įžiebti lyčių konfliktą. Aš tik norėjau pasisakyti apie tenisininkų atlyginimą už žaidimą ir dedamas pastangas.

Noriu atsiprašyti visų, kurie ne taip suprato mano žodžius.“

N.Džokovičiaus sekmadienio komentarus išgirdusi Serena Williams neslėpė, kad tokie žodžiai labai nuvilia.

„Nesakyčiau savo sūnui, kad jis nusipelno turėti daugiau pinigų už dukrą, nes yra vyras. Tai sukrėstų,“ – kalbėjo geriausia pasaulio tenisininkė.

Prie geriausios pasaulio tenisininkės vėliau prisijungė ir Andy Murray. Antrosios pasaulio raketės nuomone, vienodas tenisininkų atlyginimas yra didžiausias šio sporto pasiekimas.

„Nemanau, kad Novakas tyčia leptelėjo apie parduodamus bilietus. Gerai pagalvojus, juk jei Serena (Williams) žaidžia centriniame korte, o tau kažkur kitur reikia kovoti su (Sergejumi) Stachovskiu, didžioji dauguma eis į Serenos rungtynes. 

Pastarasis dešimtmetis tenisui buvo tikras aukso amžius. Dar ir dabar turime nuostabių žaidėjų ir puikių konkurencijų. Iš to pasipelnyti turi ir moterys, ir vyrai.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas