Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 11 09

Ištraukti baigiamojo ATP metų turnyro Turine burtai

Jau šį sekmadienį Turine (Italija) startuos baigiamosios ATP metų pirmenybės „Nitto ATP Finals“, kuriose dėl čempiono titulo susikaus aštuoni daugiausiai šiemet ATP reitingo taškų surinkę tenisininkai.
Jannikas Sinneris ir Novakas Džokovičius
Jannikas Sinneris ir Novakas Džokovičius / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Ketvirtadienį įvykusioje burtų ceremonijoje tenisininkai po keturis buvo suskirstyti į du pogrupius – žaliąjį ir raudonąjį.

Žaliojoje grupėje ryškiu favoritu neabejotinai bus laikomas Novakas Džokovičius (ATP-1). Serbijos teniso titanui iššūkį mesti bandys visą šeimininkų užnugarį turėsiantis Jannikas Sinneris (ATP-4), o taip pat Stefanos Tsitsipas (ATP-6) ir Holgeris Rune (ATP-10).

Į raudonąjį pogrupį pateko Carlosas Alcarazas (ATP-2), Daniilas Medvedevas (ATP-3), Andrejus Rubliovas (ATP-5) ir Alexanderis Zverevas (ATP-8).

Šešis kartus finalinėse metų pirmenybėse triumfavęs Nolė pagal iškovotus trofėjus sieks susilyginti su rekordininku Rogeriu Federeriu. Buvusių šio prestižinio turnyro čempionų yra ir daugiau – A.Zverevas laimėjo dukart (2018 ir 2021 m.), po sykį triumfavo S.Tsitsipas (2019 m.) ir D.Medvedevas (2020 m.).

„Nitto ATP Finals“ varžybų prizinį fondą sudarys 15 mln. JAV dolerių, o jei čempionu tapsiantis tenisininkas iki titulo nužygiuos nepatirdamas nė vieno pralaimėjimo, jam atiteks net 4,8 mln. JAV dolerių – daugiausiai per visą teniso istoriją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas