Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 05 18

It užkeikta: Ernestas Gulbis Ženevoje neprilygo 11-ajai pasaulio raketei

Geriausiam Latvijos tenisininkui Ernestui Gulbiui antrasis turnyrų etapas šių metų sezone it užkeiktas. 76-ą vietą ATP reitinge užimantis latvis nesugebėjo prasibrauti ir į „Banque Eric Sturdza Geneva Open“ turnyro ketvirtfinalį. Nors ir bandė priešintis, trečiadienį vykusioje dvikovoje E.Gulbis 4:6, 7:6(5:7) turėjo pripažinti po traumos atsigaunančios vienuoliktosios pasaulio raketės Marino Čiličiaus pranašumą
Ernestas Gulbis
Ernestas Gulbis / „Scanpix“ nuotr.

Tai buvo trečia E.Gulbio ir M.Čiličiaus tarpusavio dvikova. Po trečiadienio pergalės 27-erių metų kroatas išsiveržė į priekį 2:1.

Pirmojo seto pirmame ir penktame geimuose M.Čiličius laimėjo varžovo padavimus ir nors rezultatui esant 5:1 E.Gulbiui pavyko laimėti tris geimus iš eilės, dešimtame geime vienuoliktoji pasaulio raketė savo padavimais užtrenkė seto duris.

Nuo antrojo seto ketvirto iki septinto geimo tenisininkai po du kartus apsikeitė pralaimėtomis padavimų serijomis ir nukeliavo iki pratęsimo. Jame į priekį 5:2 išsiveržė M.Čiličius, tačiau rezultatui esant 5:6 E.Gulbis savo padavimu turėjo progą išlyginti rezultatą. Vis dėlto tą tašką laimėjęs kroatas žengė į ketvirtfinalį.

Nesėkmę aštuntfinalyje patyręs E.Gulbis „Banque Eric Sturdza Geneva Open“ turnyrą paliko iškovojęs 20 ATP reitingo taškų ir piniginę papildęs 8515 eurų.

Įdomu, jog šiemet E.Gulbis dar nė viename turnyre nenukeliavo toliau antrojo etapo. Apskritai šiemet 76-ą vietą ATP reitinge užimantis 27-erių metų latvis pagrindinėse varžybose (neįskaitant kvalifikacijos) yra iškovojęs viso labo 4 pergales ir patyręs 11 nesėkmių.

Tuo tarpu M.Čiličiui, kuris po pergalės užsitikrino 45 ATP reitingo taškus ir 14,450 eurų, tai buvo pirma dvikova po kiek daugiau nei mėnesio pabaigos. Primename, jog po Majamio „Masters“ turnyro geriausią Kroatijos tenisininką pradėjo kamuoti kelio trauma.

„Banque Eric Sturdza Geneva Open“ ketvirtfinalyje 11-oji pasaulio raketė M.Čiličius susikaus su argentiniečiu Federico Delbonisu (ATP-33), kuris 6:3, 6:0 sutriuškino titulą gynusį brazilą Thomazą Bellucci (ATP-39).

Visi „Banque Eric Sturdza Geneva Open“ trečiadienio vienetų rezultatai:

L.Rosolas (ATP-68) – J.Isneris (ATP-17) 5:7, 7:6(7:5), 7:6(7:5);

A.Kuznecovas (ATP-40) – S.Johnsonas (ATP-35) 7:5, 6:4;

G.Garcia-Lopezas (ATP-55) – R.Ramas (ATP-73) 6:4, 7:6(7:4);

F.Delbonisas (ATP-33) – Th.Bellucci (ATP-39) 6:3, 6:0;

M.Čiličius (ATP-11) – E.Gulbis (ATP-76) (ATP-76) 4:6, 7:6(5:7).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas