Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 12 25

Italijoje – tyrimas dėl galimai suklastotų COVID-19 sertifikatų: įsipainiojusi ir tenisininkė

Italijoje – skandalas dėl galimai suklastotų COVID-19 sertifikatų. Garsi šalies tenisininkė Camila Giorgi (WTA-62) bei kitos įžymybės yra įtariamos gavusios specialius pažymėjimus, patvirtinančius apie pasiskiepijimą nuo koronaviruso, nors iš tikrųjų skiepytis nepanoro.
Camila Giorgi
Camila Giorgi / „Scanpix“ nuotr.

Pastarosiomis dienomis Italijos žiniasklaidoje pasirodė pranešimų, kad būrys šalies žinomų žmonių pateko į teisėsaugos akiratį dėl galimai suklastotų COVID-19 sertifikatų.

„La Repubblica“ informuoja, kad tenisininkei Camilai Giorgi ir kitiems įtariamiems asmenims, tarp kurių yra ir dainininkė Madame, buvo išduoti netikri pažymėjimai pasiskiepijus nuo koronaviruso, juos išdavė daktaras, kuris atvirai pasisakė prieš vakcinas nuo COVID-19.

Specialus COVID-19 pažymėjimas tenisininkams buvo būtinas norint patekti į tam tikrus turnyrus, pavyzdžiui „Australian Open“ ar „US Open“.

„Scanpix“ nuotr./Camila Giorgi
„Scanpix“ nuotr./Camila Giorgi

Incidentas šiuo metu yra tiriamas Vičencos miesto policijos, kuri tyrimo dokumentus jau perdavė ir Italijos teniso federacijai.

Nors australai šiemet į atvirąsias šalies pirmenybes jau įsileis nevakcinuotus asmenis, tarp kurių patenka ir prieš metus iš Australijos deportuotas Novakas Džokovičius, italė gali būti laikinai suspenduota dėl tebevykstančio tyrimo.

Praėjusiame sezone C.Giorgi sužaidė tik 32 mačus, per kuriuos iškovojo 16 pergalių ir iškrito iš pirmojo iš 50-tuko. Praeityje 30-metė tenisininkė buvo pakilusi iki 26 pozicijos WTA reitinge.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas