Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 09 02

Įtampa „US Open“: ukrainietė po pralaimėjimo nespaudė rankos baltarusei

Antrojo „US Open“ moterų vienetų turnyro rato susitikimas tarp Martos Kostyuk (WTA-65) ir Viktorijos Azarenkos (WTA-26) baigėsi ne įprastu rankos paspaudimu, o tik sumušimu raketėmis – ukrainietė po pralaimėjimo atsisakė spausti ranką varžovei.
Viktorija Azarenka
Viktorija Azarenka / „Scanpix“ nuotr.

Baltarusijos tenisininkė Viktorija Azarenka užtikrintai žengė į trečią „US Open“ etapą rezultatu 6:2, 6:3 įveikusi ukrainietę Martą Kostyuk (WTA-65), kuri po dvikovos nusprendė nespausti rankos oponentei.

Susitikimo nugalėtojai priėjus prie tinklo jos varžovė jau laikė ištiestą raketę, demonstratyviai parodydama, kad ir toliau nenori turėti nieko bendro su baltarusiais.

Būtent 20-metė M.Kostyuk viešai išstojo po to, kai Jungtinių Amerikos Valstijų teniso federacija paskelbė, kad baltarusė V.Azarenka dalyvaus labdaringame tenisininkų renginyje Ukrainai paremti.

Ukrainos tenisininkė pasipiktino, kad V.Azarenka nesusiekė su ja ir kitais jos tautiečiais bei nepasiklausė, ką jie mąsto apie baltarusės dalyvavimą tokiame renginyje. Kilus dideliam šurmuliui netrukus organizatoriai V.Azarenką pašalino iš renginio dalyvių sąrašo.

Buvusi pirmoji pasaulio raketė ir net tris „US Open“ finalus pasiekusi baltarusė po dvikovos teigė, kad toks varžovės poelgis prie tinklo jos nenustebino.

„Nemanau, kad reikia tai sureikšminti. Yra kaip yra ir reikia judėti toliau. Juk nepriversiu savo oponenčių paspausti man rankos. Tai yra jų sprendimas. Ji piktinosi, kad nesikalbėjau su ja, tačiau Marta net neįsivaizduoju, kokius darbus aš nuveikiu žaidėjų taryboje. Tad jeigu kas nors nori su manimi pasikalbėti – aš visada prieinama, nes toks yra mano, kaip žaidėjų tarybos atstovės, darbas“, – dėstė Azarenka.

Dėl vietos turnyro aštuntfinalyje Baltarusijos teniso žvaigždės lauks kroatė Petra Martič (WTA-54), kuri sensacingai 6:7(5), 6:1, 6:2 eliminavo ketvirtą planetos raketę Paulą Badosą iš Ispanijos.

VIDEO: Marta Kostyuk vs. Victoria Azarenka Highlights | 2022 US Open Round 2

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas