Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 12 01

ITF turnyras Vilniuje – šansas lietuviams sezoną pradėti savų žiūrovų akivaizdoje

2023 metų sausio 15-21 dienomis Vilniaus „SEB arenoje“ vyks Tarptautinės teniso federacijos (ITF) „World Tennis“ serijos turnyras „Vilnius Cup 2023“, kurio prizinį fondą sudarys 15 000 JAV dolerių. Tai – vienas pirmųjų turnyrų naujojo teniso sezono kalendoriuje, tad Lietuvos sostinėje laukiama pajėgių žaidėjų.
Edas Butvilas
Edas Butvilas / nuotr. Sauliaus Čirbos

Šį turnyrą Vilniuje į savo 2023-iųjų kalendorių jau įsitraukė ir kojas suaugusiųjų tenise pamažu apšylantys jaunieji lietuviai – 18-metis Edas Butvilas ir po mėnesio taip pat 18-ąjį gimtadienį švęsiantis Vilius Gaubas.

„Edas ir Vilius jau patyrė, ką reiškia tarptautiniuose turnyruose žaisti prieš savus sirgalius ir puikiai supranta namų sienų pranašumą, tad jiems – tai puiki galimybė ne tik pažįstamoje aplinkoje pradėti naująjį sezoną, bet ir iškovoti brangius ATP reitingo taškus“, – akcentavo „SEB arenai“ vadovaujantis Ramūnas Grušas.

Ir jeigu tiek V.Gaubui (ATP-760), tiek E.Butvilui (ATP-977) turimų ATP reitingo pozicijų prasibrauti į pagrindines turnyro varžybas turėtų pakakti, tai kiek žemiau besirikiuojantys šalies tenisininkai gali sulaukti vardinių organizatorių kvietimų.

nuotr. Sauliaus Čirbos/Vilius Gaubas
nuotr. Sauliaus Čirbos/Vilius Gaubas

„Rengdami turnyrus Lietuvoje norime ne tik padovanoti šventę teniso gerbėjams, bet ir suteikti mūsų šalies žaidėjams progą įgyti kuo daugiau tarptautinės patirties“, – kalbėjo R. Grušas, informavęs, kad vardinių kvietimų savininkai paaiškės po Kalėdų.

Bilietų prekyba į šį turnyrą – jau prasidėjo: juos įsigyti galima bilietai.lt platformoje.

„Vilnius Cup 2023“ turnyras – tik pirmoji teniso maratono Vilniuje dalis. Vasario 3-4 d. bus žaidžiamas Daviso taurės pasaulio pirmos grupės atkrintamųjų varžybų susitikimas tarp Lietuvos ir Pakistano rinktinių, o vasario 6-12 d. vyks Profesionalų Teniso Asociacijos (ATP) „Challenger 100“ serijos turnyro kovos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas