Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 09 16

Jautri akimirka Daviso taurėje: A.Murray pergalę skyrė anapilin iškeliavusiai močiutei

Šiuo metu savo šalies garbę Daviso taurės turnyre ginančio Andy Murray (ATP-41) šeimą pastarosiomis dienomis sukrėtė tragedija – mirė tenisininko močiutė, kuriai britų teniso legenda skyrė iškovotą pergalę.
Andy Murray
Andy Murray / „Scanpix“ nuotr.

36-erių veteranas penktadienį po dramatiškos kovos 6:7(7), 6:4, 6:4 palaužė Leandro Riedi (ATP-152) ir svariai prisidėjo prie Didžiosios Britanijos pergalės serijoje prieš Šveicariją.

Duodamas interviu po dvikovos A.Murray atskleidė, kad neseniai prarado savo močiutę ir negalėjo sudalyvauti jos laidotuvėse, kurios vyko kaip tik šio svarbaus susitikimo metu.

„Močiute, šią pergalę skiriu tau. Labai atsiprašau savo šeimos, kad negalėjau pasirodyti laidotuvėse. Pasikalbėjau su savo tėčiu ir jis pasakė, jog močiutė būtų norėjusi, kad būčiau žaidęs. Taigi jis man liepė eiti ir laimėti, ką ir padariau“, – papasakojo tenisininkas.

Daviso taurės vienetų pirmenybėse škotui tai buvo jau 33-ioji karjeros pergalė. Priminsime, kad 2015 metais A.Murray kartu su savo tautiečiais laimėjo šį turnyrą.

Netrukus Stanas Wawrinka (ATP-40) rezultatu 7:5, 6:4 nukovė Cameroną Norrie (ATP-17) ir serijoje atstatė lygybę, bet galutinį tašką padėjo britai – Nealas Skupskis ir Danielis Evansas 6:3, 6:3 nugalėjo S.Wawrinką ir Dominicką Strickerį.

Mančesteryje vykstančio B pogrupio varžybose britai laimėjo abu susitikimus ir yra pirmi, o šveicarai kol kas lieka be pergalių ir rikiuojasi paskutiniai. Po sykį laimėjusios Australijos ir Prancūzijos rinktinės atitinkamai užima 2 ir 3 vietas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas