Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 12 26

JAV tenisininkas palietė homoseksualumo temą ATP ture: „Jie tikrai būtų priimti“

Homoseksualumas vis dar išlieka dideliu tabu visame teniso pasaulyje, o ypatingai – vyrų profesionalų ATP ture. Geriausias JAV tenisininkas Tayloras Fritzas (ATP-9) pasidalijo savo mintimis apie šią temą pridėdamas, kad dabartiniais laikais kolegos žaidėjai į tai reaguotų absoliučiai normaliai.
Tayloras Fritzas
Tayloras Fritzas / „Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr.

Vieno iš interviu metu su „Clay Tenis“ 25-erių tenisininkas iš Kalifornijos nuspendė išsakyti nuomonę tema, kuria daugelis vyrų tenise kalba dar labai nedrąsiai – tai homoseksualumas.

Jeigu moterų WTA ture homoseksualumas tikrai nėra svetimas, o praeityje apie savo seksualinę orientaciją pranešė tokios tenisininkės kaip Billie Jean King, Martina Navratilova, Amelie Mauresmo ar aštuntą vietą WTA reitinge šiuo metu užimanti rusė Darija Kasatkina, tarp vyrų tokių atvejų vis dar užfiksuota nėra.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Tayloras Fritzas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Tayloras Fritzas

„Nesu tikras, ar pirmajame ATP reitingo šimtuke yra homoseksualių tenisininkų. Kalbant statistiškai, jų būti turėtų... Man tai yra keista, nes tokie žaidėjai tikrai būtų priimti.

Tiek aš, tiek mano draugai, tiek ir kiti kolegos tikrai neturėtų su tuo jokių problemų. Visgi negaliu pasakyti, kodėl iki šiol dar nė vienas apie tai nepranešė. Tai tikriausiai greitai pavirstų didžiausiu diskusijų objektu, o tie žmonės tiesiog nenori atsidurti dėmesio centre“, – kalbėjo Fritzas.

Kita priežastimi neabejotinai išlieka baimė sulaukti patyčių iš kolegų. ATP vykdytame tyrime paaiškėjo, kad maždaug 75 proc. apklausoje dalyvavusių žaidėjų yra girdėję homofobinių užgauliojimų ATP ture.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Tayloras Fritzas su širdies drauge Morgan Riddle
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Tayloras Fritzas su širdies drauge Morgan Riddle

Pastarosiomis dienomis pirmoji JAV raketė naujam sezonui ruošėsi Hong Konge, kur vyko parodomasis turnyras. Pusfinalyje jis 6:7, 4:6 turėjo pripažinti brito Camerono Norrie (ATP-14) pranašumą.

2022 metais T.Fritzas sužaidė kol kas geriausią sezoną karjeroje. Amerikietis laimėjo tris turnyrus Indian Velse, Istburne ir Tokijuje, taip pat pasiekė ATP baigiamojo metų turnyro pusfinalį, pateko tarp dešimties geriausių planetos tenisininkų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas