Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 10 12

JAV teniso talentų akistatoje Šanchajuje – dramatiška S.Kordos pergalė

Du Jungtinių Amerikos Valstijų teniso supertalentai Benas Sheltonas (ATP-20) ir Sebastianas Korda (ATP-26) surengė tikrą spektaklį „Rolex Shanghai Masters“ turnyro Šanchajuje ketvirtfinalyje.
Benas Sheltonas ir Sebastianas Korda
Benas Sheltonas ir Sebastianas Korda / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

2 valandas ir 54 minutes trukusiame teniso trileryje dramatišką pergalę iškovojo žemiau reitinguotas S.Korda, susitikimą laimėjęs rezultatu 6:7(10), 6:2, 7:6(6).

Po apmaudžiai pralaimėto pirmojo seto pratęsimo 22-ejų tenisininkas sužaidė užtikrintą antrąją partiją bei absoliučiai dominavo ir trečiojo seto tiebreak'e, kuriame buvo išsiveržęs į priekį net 6:1.

Visgi tokią solidžią persvarą turėjęs S.Korda įsigudrino iššvaistyti net penkis match point'us, o rezultatas po kelių akimirkų jau buvo lygus – 6:6. Emocinį pranašumą įgijęs B.Sheltonas kito taško metu padovanojo dovanėlę oponentui, kuomet persistengė su smūgiu iš kairės, o pergalę jo varžovas galiausiai įsirašė užtikrintai sužaisdamas prie tinklo.

Pirmą kartą karjeroje į „Masters“ pirmenybių pusfinalį prasmukęs JAV tenisininkas po dvikovos teigė: „Labai smagu. Demonstravau labai aukštą lygį, kaip ir Benas. Sužaidėme daug gražių taškų ir tikiuosi, kad tai buvo tik pirmoji tokia mūsų akistata iš dar daugelio laukiančių ateityje. Beno žaidimas tiesiog įelektrina visą atmosferą, buvo smagu dalintis aikštele su juo.“

Trečią savaitę iš eilės ATP turnyre bent pusfinalį pasiekęs S.Korda iš pastarųjų 12-os susitikimų laimėjo net 10, o naujame ATP reitinge pirmadienį tikrai pakils į rekordinę 23-ią vietą.

Tenisininkas taip pat tapo pirmuoju savo šalies atstovu, pasiekusiu „Rolex Shanghai Masters“ turnyro pusfinalį. Paskutinį kartą „Masters“ kategorijos varžybų ketvirtfinalyje du amerikiečiai buvo susitikę dar 2017 metais.

S.Kordos varžovu pusfinalyje bus lenkas Hubertas Hurkačas (ATP-17), kuris 4:6, 6:1, 6:3 užbaigė vengro Fabiano Marozsano (ATP-91) pasaką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas