Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 08 13

Juano Martino del Potro stebuklas: iki paskutinio kraujo lašo kovojęs argentinietis pusfinalyje įveikė Rafaelį Nadalį

Antrame olimpinio teniso turnyro pusfinalyje užvirė kova iki paskutinio kraujo lašo. Geriausias Ispanijos tenisininkas Rafaelis Nadalis į antrą finalą Rio de Žaneire buvo įsikibęs nagais ir dantimis, tačiau penktosios pasaulio raketės pastangų neužteko. Juanas Martinas del Potro buvo tas, kuris centrinį kortą padengė džiaugsmo ašaromis. 141-ą vietą ATP reitinge užimantis Argentinos tenisininkas šeštadienį vykusiame pasakiškame pusfinalyje R.Nadalį nugalėjo 5:7, 6:4, 7:6 (7:5) ir pirmą kartą pateko į olimpinių žaidynių finalą!
Juanas Martinas del Potro
Juanas Martinas del Potro / „Scanpix“ nuotr.

Lemiamame sete užvirė tikras pragaras. Devintame geime pirmu „break point'u“ pasinaudojęs J.M. del Potro savo padavimais galėjo viską užbaigti, tačiau savo kirčius argentinietis pralaimėjo „sausai“.

Vienuoliktame geime 141-oji pasaulio raketė paduodant R.Nadaliui pirmavo 0:40, bet ispanui pavyko išsigelbėti, laimint penkis taškus iš eilės.

Nuostabios dvikovos kulminacija įvyko pratęsime. J.M. del Potro pirmaudamas 6:4 atliko antrą savo padavimą. Argentinos tenisininkas buvo perėmęs taško kontrolę, tačiau dviem nerealiais „backhand'ais“ R.Nadalis vėl išsigelbėjo. Bet beprotiškos Rafos pastangos perniek nuėjo jau kitame taške, kai jo smūgis iš kairės nuskriejo už šoninės linijos.

J.M. del Potro Rio olimpiadoje nugalėjo jau du pirmo ATP dešimtuko tenisininkus. Jau pirmame etape 141-oji pasaulio raketė patiesė geriausią pasaulio tenisininką Novaką Džokovičių.

Sekmadienį finale 27-erių argentinietis kausis dėl savo antrojo olimpinio medalio – 2012 metais Londone J.M. del Potro iškovojo bronzą.

Pirmajame savo olimpiniame finale Argentinos tenisininkas raketes surems su Andy Murray, kuris 6:1, 6:4 nepaliko jokių vilčių geriausiam Japonijos tenisininkui Kei Nishikoriui.

Apskritai per visą olimpinio teniso turnyro istoriją medalius yra pavykę iškovoti tik keturiems Argentinos atstovams, tačiau nė vienas iš tų medalių nebuvo auksinis.

Nors pralaimėjo, R.Nadalis Rio de Žaneire jau iškovojo vieną aukso medalį – naktį iš penktadienio į šeštadienį jis ir Marcas Lopezas dvejetų turnyro finale 6:2, 3:6, 6:4 nugalėjo rumunus Floriną Mergea ir Horią Tecau.

Apskritai R.Nadalis savo kolekcijoje turi du aukso medalius – pirmąjį jis iškovojo 2008 metais Pekino olimpiados vienetų turnyre.

Beje, penktoji pasaulio raketė yra vienas iš dviejų tenisininkų istorijoje, iškovojusių vadinamąjį „Auksinį kirtį“, t.y. laimėjęs visus keturis „Didžiojo kirčio“ turnyrus ir olimpinį auksą. Prieš R.Nadalį tai padaręs buvo Andre Agassis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas