Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kanadietį sutriuškinęs C.Alcarazas užsitikrino olimpinį medalį – žais finale

Dominuojantį pasirodymą olimpinio teniso turnyro Paryžiuje pusfinalyje surengęs Carlosas Alcarazas (ATP-3) pateko į didįjį finalą, kuriame kausis dėl aukso medalio.
Carlosas Alcarazas
Carlosas Alcarazas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Ispanijos teniso vunderkindas pirmajame vyrų vienetų varžybų pusfinalyje be didesnio vargo rezultatu 6:1, 6:1 sutriuškino Felixą Auger-Aliassime'ą (ATP-19).

Būdamas vos 21-erių metų amžiaus C.Alcarazas tapo jauniausiu olimpinio teniso turnyro finalininku nuo 1988-ųjų Seulo žaidynių, kuomet tenisas vėl tapo olimpine sporto šaka.

Skaičiuojant nuo minėtosios ribos ispanas prisijungė tik prie nedidelės grupelės savo tautiečių – Jordi Arrese (1992 m.), Sergi Brugueros (1996 m.) ir Rafaelio Nadalio (2008 m.) – kuriems pavyko iškopti į olimpinio teniso turnyro finalą.

Dabartinė trečioji pasaulio raketė taikosi ir į dar vieną įspūdingą pasiekimą – siekia tapti tik antruoju tenisininku, kuriam per vieną sezoną pavyktų laimėti „Roland Garros“, Vimbldoną bei olimpines žaidynes. Kol kas vienintelis tai padaręs tenisininkas yra legendinis R.Nadalis 2008 metais Pekine.

C.Alcarazo varžovas dėl aukso paaiškės po vakarinio mačo, kuomet susirems Novakas Džokovičius (ATP-2) ir Lorenzo Musetti (ATP-16).

Savo ruožtu F.Auger-Aliassime'o dar laukia du bronziniai mūšiai – vyrų vienetų ir mišriųjų dvejetų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas