Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 05 06

Karjeros pergalė: išgąstį dėl traumos patyręs C.Alcarazas nukovė R.Nadalį

„Mutua Madrid Open“ turnyro Madride ketvirtfinalyje įvyko visų laukta mokytojo ir jo mokinio akistata – susitiko du skirtingas Ispanijos teniso kartas reprezentuojantys Rafaelis Nadalis (ATP-4) ir Carlosas Alcarazas (ATP-9).
Carlosas Alcarazas ir Rafaelis Nadalis
Carlosas Alcarazas ir Rafaelis Nadalis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Dramos kupiname ketvirtfinalio mače pergalę šventė vakar 19-tąjį gimtadienį paminėjęs C.Alcarazas – 6:2, 1:6, 6:3.

Ispanijos teniso supertalentas pirmajame sete absoliučiai dominavo ir efektingu puolimu tiesiog nušlavė beveik 17 metų vyresnį oponentą, tačiau visiškai nekaltoje situacijoje antrojo seto pradžioje dvikovos svarstyklės greitai pakrypo į Rafos pusę.

Trečiajame geime į kampą užspaustas C.Alcarazas skaudžiai pakreipė savo čiurną, o griūdamas dar susižeidė ir dešinį nykštį.

Jaunuoliui prireikė medicininės pertraukėlės, po kurios atrodė, kad ispanas turi labai rimtų fizinių problemų – tenisininko smūgiai skriejo pro šalį, buvo sulėtėjęs ir greitis.

Netrukus dvikovoje buvo padaryta dar viena priverstinė pauzė, mat tribūnose susmuko vienas iš žiūrovų, kuriam prireikė medicininio personalo pagalbos.

R.Nadalis antrąjį setą užbaigė laimėdamas 20 iš paskutinių 21 taškų, tačiau lemiamoje partijoje ir vėl susidūrė su tuo agresyviu jaunuoliu, prieš kurio puolamąją jėgą neturėjo jokių priešnuodžių.

C.Alcarazas lemiamą break'ą pasiekė ketvirtajame geime, o dvikovą laimėjo dar vienu fantastišku gynybiniu tašku, pirmą kartą karjeroje įveikdamas savo dievuką Rafą Nadalį.

Ne savo tikruoju vardu, bet trumpiniais „Carlitos“ arba „Charlie“ mėgstamas vadinti ispanas tapo jauniausiu visų laikų „Mutua Madrid Open“ turnyro pusfinalininku.

Jis taip pat tapo pirmuoju paaugliu (iki 20 metų jauniu), kuriam pavyko ant grunto įveikti šios dangos karalių.

Geriausią savo tenisą C.Alcarazas demonstruoja būtent prieš geriausius planetos tenisininkus – tai buvo jau penktoji ispano pergalė iš eilės prieš pirmojo dešimtuko atstovus.

Rytojaus pusfinalyje jis turės progą pirmą kartą karjeroje jėgas pasitikrinti su geriausiu planetos tenisininku Novaku Džokovičiumi.

Jei kitame ketvirtfinalyje Stefanos Tsitsipas (ATP-5) įveiks Andrejų Rubliovą (ATP-8), C.Alcarazas pirmadienį naujame ATP reitinge užsitikrins šeštą poziciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas