Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kartus „Roland Garros“ debiutas – J.Mikulskytė patyrė skaudžią nesėkmę Paryžiuje

Atvirosiose Prancūzijos teniso pirmenybėse „Roland Garros“ debiutavusi geriausia šalies tenisininkė Justina Mikulskytė (WTA-226) patyrė triuškinamą nesėkmę.
Justina Mikulskytė
Justina Mikulskytė / Sauliaus Čirbos nuotr.

Pirmajame atrankos į pagrindines moterų vienetų varžybas etape 28-erių lietuvė rezultatu 2:6, 1:6 neprilygo devintą skirstymą turinčiai Moyuka Uchijima (WTA-80) iš Japonijos. Mačas truko vos 51 minutę.

Apskritai J.Mikulskytei tai buvo tik antroji patirtis „Didžiojo kirčio“ turnyruose – 2022 metais ji debiutavo ir Vimbldone, tačiau ten taip pat suklupo pirmajame kvalifikacijos rate.

Lietuvos teniso rinktinės lyderė šiame susitikime laimėjo vos 38 proc. pirmųjų padavimų ir tik 44 proc. antrųjų, o savo padavimus pralaimėjo net šešis kartus.

Palyginimui, M.Uchijima pirmaisiais mėginimais susirinko net 81 proc. taškų, padavus antruoju bandymu šis skaičius buvo kuklesnis (38 proc.). 22-ejų jaunuolės sąskaitoje – net šeši realizuoti break point'ai.

Pastaruoju metu fantastišką sportinę formą demonstruojančiai japonei tai buvo 16-toji pergalė iš eilės. Per pastarąjį mėnesį ji laimėjo ITF turnyrus Japonijoje, Slovakijoje bei Ispanijoje, o WTA reitinge šiuo metu užima aukščiausią poziciją savo karjeroje.

Už pralaimėjimą pirmajame „Roland Garros“ atrankos rate J.Mikulskytei atiteks 2 WTA reitingo taškai ir 20 tūkst. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas