Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 09 18

Kas tas Stefanos Tsitsipas – teniso genijus ar sukčius angelo veidu?

Kaip ir Ričardas Berankis, Stefanos Tsitsipas buvo geriausias jaunių žaidėjas pasaulyje. Šiandien tarp vyrų jis – trečias planetoje, lietuvis – tik 107-tas. Kaip iškilo Graikijos teniso supertalentas ir kodėl jį nuolat lydi skandalai – nuo plyštančių batraiščių, iki tualeto pertraukėlių – Deuce.lt pasakojimas apie žvaigždę, kuriai žadamas visas teniso pasaulio dangus.
Stefanos Tsitsipas po triumfo ATP metų finale 2019-aisiais.
Stefanos Tsitsipas po triumfo ATP metų finale 2019-aisiais. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Jau šį šeštadienį Heraklione, teniso kortuose ant jūros kranto, raketes susirems Lietuvos ir Graikijos rinktinės. Mačas vyks Daviso taurės II grupėje ant kietos dangos.

Ryškiausiai korte turėjo spindėti S.Tsitsipas, Daviso taurėje dar nepralaimėjęs nė vieno vienetų mačo ir ant savo pečių iškėlęs visą Graikijos vyrų tenisą, tačiau išvakarėse paaiškėjo, kad dėl kairės kojos skausmų trečioji pasaulio raketė, instagrame turinti daugiau nei milijoną 400 tūkst. sekėjų, korte nepasirodys.

Jį pakeis kitas Tsitsipas, dvejais metais jaunesnis brolis Petros, pasaulio reitinge užimantis tik 730 vietą (dvejetų ATP-240). Po tokių žinių favoritų svarstyklės tvirtai nusviro į lietuvių pusę. Daviso taurės reitinge mūsų rinktinė ir taip yra aukščiau – 48, Graikija – 58, bet lietuvių kapitonas Rimvydas Mugevičius išliko atsargus ir pareiškė, kad graikai gali gudrauti – didžiausią savo kozirį išsitraukti netikėtai.

„Manęs nenustebino toks graikų ėjimas. S.Tsitsipas vėliau prisijungė prie komandos, galbūt jam šiek tiek trūksta pasirengimo. Tačiau jis yra aukščiausios klasės žaidėjas, manau tikrai išvysime jį dvejetų susitikime“, – teigė R.Mugevičius.

Būtent dvejetų mačas gali tapti lemiamu, o didvyriškas S.Tsitsipo sugrįžimas įkvėpti komandos draugus pergalei prieš Lietuvą.

Senelis – olimpinis čempionas

S.Tsitsipo žvaigždė ryškiausiai suspindo 2019-aisiais, kai jis sensacingai laimėjo baigiamąjį ATP metų turnyrą, kuriame žaidžia tik aštuoni geriausi pasaulio tenisininkai. Tuomet vos 21-erių graikas tapo jauniausiu tai padariusiu žaidėjų nuo 2001-ųjų.

Tačiau angelo veido tenisininkas didžiausių pasaulio portalų antraštėse mirga ne vien dėl savo pergalių kortuose. Keiksmai, emocijų protrūkiai ir varžovus iš proto varančios pertraukėlės – tai keičiantis batraiščius, tai skuodžiant į tualetą. Visa tai – kita, tamsioji, teniso talento pusė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant