Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 11 16

Kei Nishikoris Londone tikisi sustabdyti įsibėgėjusį Andy Murray traukinį

Penktoji pasaulio raketė Kei Nishikoris tiki, kad „ATP World Tour Finals“ turnyro antrame grupės mače gali nugalėti geriausią pasaulio tenisininką Andy Murray
Kei Nishikoris prieš Staną Wawrinką
Kei Nishikoris prieš Staną Wawrinką / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Kei Nishikoris

A.Murray pastaruoju metu demonstruoja įspūdingą formą. 29-erių britas dabar džiaugiasi 20-ies iš eilės laimėtų dvikovų serija, kuri jam padėjo perimti pirmos pasaulio raketės titulą iš Novako Džokovičiaus. Negana to, Londone A.Murray jau startavo įspūdingai – 6:3, 6:2 nugalėdamas geriausią tenisą karjeroje demonstruojantį Mariną Čiličių.

Tačiau istorija šnabžda, kad geriausio pasaulio tenisininko dominavimas Londone gali nutrūkti. Pavyzdžiui, baigiamajame sezono turnyre A.Murray žaidžia devintą kartą, tačiau dar niekad nėra pasiekęs jo finalo.

Trečiadienį A.Murray antrame grupės mače laukia kietas riešutas – japonas Kei Nishikoris. Pastarieji du tenisininkų mačai truko visus penkis setus, o paskutinę jų dvikovą, vykusią „US Open“ čempionato ketvirtfinalyje, laimėjo būtent K.Nishikoris.

VIDEO: Finale 2016 Day 4 Preview Murray Nishikori Wawrinka CIlic

Pastarasis Londone startavo taip pat labai užtikrinta pergale – 6:2, 6:3 patiesė trečią pasaulio raketę Staną Wawrinką.

„Nemačiau to mačo, bet jis turėjo žaisti labai gerai, – teigė A.Murray. – Tokiu rezultatu laimėti prieš Staną… Nemanau, kad Stanas turėjo bent mažą galimybę laimėti.“

„Sakyčiau, kad Nishikoriui tai geriausias sezonas karjeroje. Jis yra vienas geriausių tenisininkų pasaulyje. Pastaruosius kelis mėnesius jis tikrai žaidė labai gerai.“

Apie puikią K.Nishikorio formą 29-erių britas žino. Jis taip pat supranta, kad šio mačo nugalėtojas bus laimėjęs abu grupės mačus ir greičiausiai pateks į „ATP World Tour Finals“ turnyro pusfinalį.

Šiemet A.Murray ir K.Nishikoris vienas prieš kitą žaidė tris kartus. Pirmas dvi akistatas, vykusias Daviso taurėje ir Rio de Žaneiro olimpiadoje, laimėjo pirmoji pasaulio raketė.

„Scanpix“ nuotr./Andy Murray prieš Mariną Čiličių
„Scanpix“ nuotr./Andy Murray prieš Mariną Čiličių

„Rio neturėjau jokių vilčių laimėti, – pripažino japonas. – Bet „US Open“ čempionate ir Daviso taurėje kovojom lygiai. Dabar jaučiu, kad galiu nugalėti Andy. Žinoma, turėsiu žaisti visu 100 procentų, bet pergalė prieš Wawrinką man tikrai padės.“

A.Murray ir K.Nishikorio dvikova trečiadienį prasidės maždaug 16.00 Lietuvos laiku. Vakariniame mače, kuris vyks nuo 22.00, kovos Stanas Wawrinka ir Marinas Čiličius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito