Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 06 11

Turnyro organizatoriams – keistas prašymas iš Rogerio Federerio lūpų

Europos futbolo čempionatas prasidėjo ką tik, tačiau Rogeris Federeris nenori praleisti nė vienos dvikovos. Štutgarte vykstančio „Mercedes Cup“ turnyro organizatoriai pusfinalių tvarkaraštį turėjo sudaryti pagal Šveicarijos tenisininko pageidavimą, nes „maestro“ nenorėjo pražiopsoti Šveicarijos ir Albanijos rinktinių mačo.
Rogeris Federeris sugrįžimą į teniso kortus pažymėjo sunkia pergale
Rogeris Federeris sugrįžimą į teniso kortus pažymėjo sunkia pergale / „Scanpix“ nuotr.

Juokingiausia, kad su šiuo prašymu trečioji pasaulio raketė į turnyro organizatorius kreipėsi dar prieš ketvirtfinalio dvikovą su vokiečiu Florianu Mayeriu, kurį vėliau nugalėjo 7:6 (7:2), 7:6 (7:1).

Jei R.Federerio pusfinalis vyktų po Philippo Kohlschreiberio ir Juano Martino Del Potro dvikovos, į Šveicarijos bei Albanijos rinktinių akistatą jis greičiausiai nesuspėtų.

Geriausias Šveicarijos tenisininkas – didelis futbolo gerbėjas. Kai lankosi tėvynėje, dažnai stebi mėgstamiausios savo komandos – „FC Basel“ – rungtynes.

Paklaustas apie tai, kas šeštadienį laimės, 34-erių metų R.Federeris atsisakė spėlioti: „Galiausiai mano profesija yra tenisininkas, o ne futbolo sirgalius.“

Šveicarų „maestro“ Štutgarte vykstančiame „Mercedes Cup“ turnyre dalyvauja pirmą kartą. Šeštadienį pusfinalyje jis susikaus su jaunąja Austrijos žvaigžde Dominicu Thiemu.


Beje, penktadienį vykusią dvikovą R.Federeris pažymėjo įspūdingu pasiekimu. Nugalėjęs F.Mayerį, geriausias Šveicarijos tenisininkas iškovojo 1072-ą karjeros pergalę ir aplenkęs Ivaną Lendlą atsidūrė antroje šio sąrašo vietoje. Šiuo metu jis nusileidžia tik legendiniam amerikiečiui Jimmy Connorsui, kuris per visą savo karjerą laimėjo 1256-ias dvikovas.

Šveicarijos rinktinė, į kurios rungtynes suspėti nori R.Federeris, žaidžia Europos futbolo čempionato A grupėje, kurioje taip pat rungtyniauja jau minėta Albanijos, Prancūzijos ir Rumunijos nacionalinės komandos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas