Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 01 14

Korėjiečio pasaka Adelaidėje - nuo pralaimėjimo atrankoje iki čempiono titulo

Pagrindinėse ATP 250 serijos turnyro „Adelaide International 2“ varžybose būti net neturėjęs Pietų Korėjos tenisininkas Soonwoo Kwonas (ATP-84) netikėtai tapo čempionu Adelaidėje (Australija).
Soon Woo Kwonas
Soon Woo Kwonas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Dramatiškame šeštadienio finale 25-erių tenisininkas 6:4, 3:6, 7:6(4) palaužė favoritų laikytą ispaną Roberto Bautistą-Agutą (ATP-26) ir iškovojo antrąjį karjeros trofėjų ATP ture.

Pietų Korėjos teniso žvaigždė save gali laikyti tikru laimės kūdikiu. Pirmadienį jis pralaimėjo finaliniame atrankos mače, tačiau netrukus įgavo lucky looser statusą, kuris burtų keliu atitenka tenisininkams, kurie suklumpa kvalifikacijoje, tačiau galiausiai užima prieš turnyrą pasitraukusių žaidėjų vietą.

Tai pirmasis kartas per turnyro Adelaidėje istoriją, kuomet čempionu tampa vienas iš lucky looser tenisininkų. Paskutinį sykį su šiuo statusu ATP turnyrą laimėjo italas Marco Cecchinato, tai padaręs 2018 metais Budapešte.

Finalas Adelaidėje truko net 2 valandas ir 43 minutes, o lemiamame sete S.Kwonas dukart turėjo panaikinti break'o deficitą.

Jis taip pat tapo pirmuoju savo šalies atstovu, ATP ture laimėjusiu bent du turnyrus. Pirmą sykį čempionu korėjietis tapo 2021 m. Astanoje.

S.Kwonui atiteks ne tik beveik 98 tūkstančių JAV dolerių čekis, bet ir net 250 ATP reitingo taškų, kurie tenisininką kilstels į 52-ąją poziciją – bus pakartotas geriausias karjeros pasiekimas.

R.Bautistai-Agutui atiteks 57 tūkst. JAV dolerių ir 150 ATP reitingo taškų, o pirmadienį ispanas ATP reitinge bus 25-as.

Pastarasis savo kampaniją Melburne atidarys dvikova prieš portugalą Joao Sousą (ATP-82), o S.Kwono lauks amerikiečio Christopherio Eubankso (ATP-123) iššūkis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas